Wikipedia-diskusjon:Hva er et troll?

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forskjeller fra engelsk side[rediger kilde]

Oversettelsen min er i overensstemmelse med den engelske siden på det tidspunkt artikkelen ble oversatt med unntak av henvisninger til fenomener de har som vi ikke har, nemlig w:WP:3RR, w:WP:RFC og w:Wikipedia:Dispute resolution. De to sistnevnte er formaliserte konfliktløsningsmekanismer vi ikke har hos oss, og den første er en regel som sier at den som foretar tre tilbakestillinger i samme artikkel i løpet av en 24-timersperiode kan utestenges i ett døgn. Den norske seksjonen Håndtering av edit war-troll blir derfor noe kortere enn den tilsvarende engelske, Dealing with edit war trolls. __meco 29. sep 2006 kl. 19:41 (UTC)

Større makt til administratorer på bokmåls-Wikipedia[rediger kilde]

Følgende endringer (differanse) er gjort i artikkelen etter oversettelse (så langt), og det kan være interessant å være oppmerksom på skjerpingen:

Men det er ikke mulig å identifisere alt noen måtte kunne finne på å gjøre for med vilje å forsøke å skape kaos på Wikipedia. Av denne grunn har ingen retningslinjer blir utferdiget for å rette sanksjoner mot troll.

Videre,

Administratorer er ikke tillagt myndighet til å utestenge brukernavn for «trolling», selv om enkelte kontoer som er brukt til lite annet har blitt blokkert av denne grunn og har fortsatt å være blokkerte.

er endret til:

…administratorer kan etter eget skjønn utestenge brukere på grunn av trolling.

I tillegg er det lagt til hva jeg vil karakterisere som en svært uspesifikk definisjon vidåpen for subjektiv anvendelse:

Trolling er definert som forstyrring av Wikipedia

Dersom dette er uttrykk for en gjengs oppfatning kan altså en administrator på bokmåls-Wikipedia utestenge brukere for trolling basert på en individuell og subjektiv oppfatning av at brukeren forstyrrer Wikipedia. __meco 29. sep 2006 kl. 19:55 (UTC)

Det har ikke skjedd noen skjerping. Du kan ikke uten videre oversette påstander om hva administratorer kan gjøre og ikke gjøre fra engelsk Wikipedia. På norsk Wikipedia har vi våre egne Wikipedia:Retningslinjer for blokkering. Jeg har endret det som stod i teksten slik at det stemmer med retningslinjene på norsk Wikipedia. Det er ikke subjektivt at trolling anses som forstyrrelse av Wikipedia. Det behandles under avsnittet «forstyrring av Wikipedia» i retningslinjene. Samtidig må jeg understreke at det oppfordres til forsiktighet og å prøve alle andre løsninger før man blokkerer en bruker på dette grunnlaget. Kph 29. sep 2006 kl. 20:11 (UTC)

Jeg kan uttrykke det slik for å unngå å bli misforstått: «For å få oversettelsen av den engelske artikkelen til å overensstemme med praksis på norsk Wikipedia har disse endringene blitt gjort, endringer som innebærer en skjerping av teksten slik den er på engelsk Wikipedia». __meco 29. sep 2006 kl. 20:32 (UTC)
Ja, engelsk Wikipedia har andre regler enn andre utgaver på mange områder. Kph 29. sep 2006 kl. 20:35 (UTC)