Wikipedia-diskusjon:Dugnadskontor/Fotballmesterskap/VM 2010

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forslag til noen punkter man kan starte med:

  • Opprette en mal for fotballandslag som kan brukes i tabeller og resulteter, som automatisk gir flagg og lenke til artikkel om landets landslag, altså at f.eks. {{fotballflagg|Polen}} gir som output: Polens flagg Polen (Det eksisterer allerede en mal {{f}}, men jeg tror det vil være enklere hvis den kombineres med flagg i samme mal).
God idé med flaggtabell. Det blir ikke noe problem å lage artiklene om stadionene, ei heller landslag eller dommere. Det er tatt ut 38 dommere, som skal minskes etter hvert, og vi har artikler om alle de europeiske, pluss en del av de andre. Spillere fra heller uvanlige VM-nasjoner som Nord-Korea har sikkert artikler på engelsk WP, så det burde gå. Jeg er ganske sikker på at treffene under VM vil bli store, så det er lurt at artiklene er bra. Jeg er i hvert fall med på dette. Kjetil (D : B) 11. jul 2009 kl. 20:40 (CEST)
Høres bra ut, jeg har tatt et par artikkeler fra listen og kommer til å være delvis med på prosjektet. Kanskje en idé å invitere Spesial:Bidrag/85.89.8.107, han virker ganske involvert på fotballartikkelene. Profoss 11. jul 2009 kl. 23:43 (CEST)
Kanskje det. Jeg kopierte nettopp stadionoversikten fra engelsk WP, synes den var finere. La også inn dommerne. Kjetil (D : B) 11. jul 2009 kl. 23:50 (CEST)
Flott, flott, hmm, ikke relatert til denne dugnaden. Men hadde det sett bedre ut og mer oversiktelig, hvis man hadde lagt diskusjonen i en includeonly, slik at den ikke vistes på dugnadskontorethovedsiden, bare på undersiden. Også kan man heller kun vise beskrivelse og tilstandsraport på hovedsiden? Profoss 12. jul 2009 kl. 00:16 (CEST)
Fint at det var interesse for dette. Det siste, med at diskusjonen ikke vises på hovedsiden virker fornuftig, så jeg legger noinclude rundt diskusjonen. Burde vi legge inn dommerne ovenfor, så man kan følge progresjonen også for dem? Alltid motiverende å se lister bli fylt ut :-) I tillegg til fotballinteresserte er også andre velkomne til å bidra, f. eks. med artiklene om arrangørbyene. Wikijens 12. jul 2009 kl. 15:50 (CEST)
Synes vi kan legge inn dommere også. Er en del rødt på lista, men det tar ikke så lang tid å lage artiklene om dem. Kjetil (D : B) 12. jul 2009 kl. 15:54 (CEST)
Har lagt inn dommere. Kan noen som er flinkere enn meg til den slags lage kolonner så det ikke fyller så mye i lengden? Skulle mene med normal skjermbredde at 4 kolonner er mulig for dommerne og 3 for arrangørbyer/stadionanlegg og for land/spillere. Wikijens 12. jul 2009 kl. 16:14 (CEST)
Sånn, da har jeg lagt inn kolonner. Det ble bedre. Kjetil (D : B) 12. jul 2009 kl. 16:28 (CEST)
Fint. Jeg la inn kolonner også for landslag, da tanken var at den skal fylles ut med aktuelle spillere, så den vil også bli lang etterhvert. Vi kan kanskje rett og slett legge til siste startellever i en tellende kamp for landene vi har til nå, det vil vel være sannsynlig at flesteparten av dem vil være med i VM-troppen, og så får vi en ide om hvordan vi ligger an? Wikijens 12. jul 2009 kl. 16:43 (CEST)
Det blir ekstremt mange spillere. Hver tropp er på rundt 23 spillere, og med 32 lag blir det 736 spillere. Det er snaut 8000 timer til VM begynner, og startoppstillingene kan forandres mye fram til november. Men siste lagoppstilling eller tropp kan vi legge til, og heller oppdatere som tida går. Kjetil (D : B) 12. jul 2009 kl. 16:50 (CEST)
Ja, fullt klar over at et blir mange, og litt av poenget med dette prosjektet er nettopp å få opprettet artikler om f. eks. 10-15 aktuelle nord-koreanske spillere allerede nå, da disse neppe blir prioritert når det begynner å nærme seg. Jeg har nå lagt inn Nordkoreas spillertropp fra siste kval.kamp (fra FIFAs nettsider). Tenkte å gjøre det samme for Sørkorea. Nytt punkt på listen blir nå å finne noen med peiling på koreanske navn til å fikse riktig norsk transkripsjon av navnene/store eller små bokstaver/bindestrek osv. Jeg la i tillegg noinclude rundt hele dene listen, så vi ikke tar over hovedsiden for dugnadskontoret totalt. Foreslår noinclude rundt alle detaljerte progresjonslister og at kun progresjonen for hovedpunktene synes på hovedsiden (se eksempel med lag/spiller). Hva synes dere andre? Wikijens 12. jul 2009 kl. 17:16 (CEST)
Jeg synes det høres veldig bra ut. Tenkte å legge inn diskusjonsdelen som standard for nye dugnader. Profoss 12. jul 2009 kl. 17:23 (CEST)
Ok. Har lagt noinclude rundt alle listene, så kun hovedpunktene synes på hovedsiden med en enkel progresjonsviser (5/6 spillere ok) osv. Noen må gjerne gjøre dette mere elegant. Wikijens 12. jul 2009 kl. 17:41 (CEST)
Noen land er naturligvis mye bedre dekket enn andre. Land fra Asia, Afrika, delvis Sør-Amerika, Nord- og mellom-Amerika og også en del av de europeiske landene vil være dårlig dekket. Det blir en stor jobb å lage og utvikle i hvert fall over 500 artikler, men vi har god tid, så det blir neppe noe problem. Land som England, Nederland, Argentina, Brasil, Spania, Italia, Frankrike osv av de store nasjonene er ikke noe problem. Kjetil (D : B) 12. jul 2009 kl. 18:00 (CEST)

Jeg har lagt inn noen flere tropper fra siste kval.kamper for aktuelle lag. Jeg er fortsatt usikker på formen for koreanske navn, men vel ikke så farlig, de kan vel flyttes etterhvert, så opprettes det også omdirigering. Har inntrykk av at andre og tredje navn bindes sammen med bindestrek og liten bokstav i tredje navn, og at sortering er etter første navn (jf. Park Ji-sung, men vet ikke om dette alltid gjelder. Tenkte ellers å starte med noen av de australske spillerne og rett og slett oversette direkte fra engelske artikler som vel kan antas å være ok for australske spillere. Har noen av dere et forslag til en fotballspillerartikkel på no.wp som kan anses for god, og som kan brukes som en slags rettesnor for oppsettet av disse artiklene? Er det også noen mulighet for å få invitert over den uregistrerte brukeren som er involvert i fotballartikler? Til slutt, burde vi ha en mal for kampfakta i VM-kamper av typen som brukes f. eks. på en:2006 FIFA World Cup Group A, altså med fulle lagoppstillinger osv. Hvis vi klarer å få alle spillere blå, synes jeg det kunne være fint å ha så detaljerte kampfakta. Tilsvarende tyske artikkel har også noe lignende og sikkert andre språk, så vi kan vurdere hva vi liker best og så kopiere over en mal til norsk? Wikijens 13. jul 2009 kl. 11:38 (CEST)

Den malen har vi også på norsk. Du skal ikke lenger enn til samme artikkel på norsk. Det må vi ha denne ganger og, synes jeg. Selve bildet av lagoppstillingene blir laga på Commons, så det behøver vi ikke lage selv. På engelsk WP har de artikler om stort sett alle spillere vil jeg tro, så det er egentlig bare å oversette derfra. Kjetil (D : B) 13. jul 2009 kl. 12:14 (CEST)
Sløvt av meg å ikke se det, glemte å scrolle nedover i artikkelen, så jeg trodde vi kun hadde de øverste kampfaktamalene, men det er jo strålende at malen allerede eksisterer. Jeg har nå opprettet første artikkel om en australsk spiller, Michael Petkovic. Oversatte fra tysk i stedet, da deres artikkel av en eller annen grunn var vesentlig bedre enn den engelske (han spiller i Tyrkia, så mulig det er grunnen). Det er mulig det er ting som kan fikses litt i den artikkelen, endel av dataene i infoboksen var forskjellige på forskjellige språk (høyde/antall kamper), men har ikke noe grunnlag for å vurdere hva som er riktigst. Finnes det en internettside for slik statistikk, som kan regnes som spesielt troverdig, hvor man kan dobbeltsjekke den slags? I tillegg påstår engelsk wp at han er av serbisk opprinnelse, mens tysk påstår kroatisk. Igjen aner jeg ikke hva som er riktig. Håper fyren kommer med i troppen nå, så det ikke var bortkastet :-) Hvis det skulle være spillere som har bedre artikler på tysk enn på engelsk, kan jeg gjerne oversette artikler derfra, fin øvelse for tysken min, så bare å komme med ønsker. Er det forresten noen fare for at vi kommer til å trenge artikkel om en:Vuvuzela? Wikijens 13. jul 2009 kl. 13:40 (CEST)
Jeg vet ikke om han er av kroatisk eller serbisk opprinnelse, men jeg vet at en del australske spillere er av kroatisk opprinnelse (blant annet Mark Viduka). Både tyrkisk og nederlandsk WP sier kroatisk opprinnelse, så vil tro det er det da. Synes vi kan lage en artikkel om den absolutt grusomme vuvuzelaen, for den fikk stor oppmerksomhet under Confederations Cup. Jeg vet ikke om noen sider som er mer troverdige enn andre, men FIFA sine sider i tillegg til sidene til UEFA, AFC, OFC osv og de nasjonale forbundenes sider + klubbsider. Kjetil (D : B) 13. jul 2009 kl. 13:52 (CEST)
Klart det er «fare» for at vi trenger en artikkel om Vuvuzela, det holder at én kommentator nevner en slik på TV, så vil sikkert hundrevis av seere (minst!) ha lyst til å lese om slike.
I forbindelse med VM i Sør-Afrika bør vi også ha en del mer generelle artikler om landet klart. Husk at det ikke bare er artikler om rene fotballfaglige ting som leserne vil ha interesse av, ting som Sør-Afrikas klima, Sør-Afrikas geografi, osv vil også bli høyaktuelle, i tillegg til artikler om historiske personer og hendelser (Nelson Mandela, apartheid, Boerkrigene, …), samfunnsmessige forhold (Kriminalitet i Sør-Afrika, HIV/AIDS i Sør-Afrika, …), kultur (Sør-afrikansk musikk, …) og så videre og så videre – kort sagt vil stort sett alt om landet være veldig interessant å få på plass før VM. —Kjetil_r 13. jul 2009 kl. 13:55 (CEST)
Enig. Artikkelen om selve VM kommer til å bli veldig godt besøkt, og det blir nok undersider, dommere (særlig hvis de gjør en tabbe), stadioner, spillere, byer, landslag, land osv osv. Da er det viktig at vi har artikler om det/dem og at infoen er riktig. Under fotball-EM i 2008 var dette besøkstallene for den norske artikkelen. Og når Howard Webb får over 1100 treff den dagen han dømmer et omdiskutert straffespark til Østerrike, så forstår man at det kommer mye folk. Kjetil (D : B) 13. jul 2009 kl. 14:03 (CEST)
Jeg opprettet et punkt i listen ovenfor med generelle artikler om Sør-Afrika. Bare å føye til flere punkter. Enig i at FIFA, UEFA, landenes fotballforbud, offisielle klubbsider osv. er de beste for statistikk o.l. da de må regnes for å være troverdige kilder. Jeg landet forøvrig også på kroatisk for denne spilleren av samme grunn som du oppgir, at det er en stor kroatisk diaspora i Australia. Gleder meg over at det er interesse for dette, og tror vi skal klare å få til gode sider for VM. Wikijens 13. jul 2009 kl. 14:16 (CEST)
En ok spillerartikkel, bortsett fra at den muligvis trenger litt språkvask. Foreslår å hele tiden flytte siste "ok" artikler øverst i listen, så man vet at de nederste på listen til enhver tid er de som trenger mest til oppdatering. Wikijens 14. jul 2009 kl. 00:17 (CEST)

Er det mulig å utvide {{fotballflagg}} slik at den kan ta en parameter for ungdomslandslag? En mulighet kunne være en parameter u slik at:

  • {{fotballflagg|Norge|u=21}} gir Norges flagg Norge. Kanskje kunne man også legge til en parameter for kvinnelandslag slik at f. eks.:
  • {{fotballflagg|Norge|kv=1}} gir Norges flagg Norge? Wikijens 6. aug 2009 kl. 11:46 (CEST)
Da begynner det å bevege seg utenfor mitt kompetanseområde, men, i tillegg til den, så burde vi funnet ut en løsning for eldre landslag som har byttet flagg, slik som foreksempel Tyskland. Profoss 6. aug 2009 kl. 15:42 (CEST)
Jeg har forsøkt å legge til dette selv. Jeg har testet med U-21_EM_i_fotball_for_herrer_i_2009#Gruppe_A (Italia) for ungdomslag og VM_i_fotball_for_kvinner_2007#Deltagende_lag (Norge) for kvinnelag. Ser riktig ut, så hvis jeg ikke har ødelagt for de vanlige lenkene skulle det være ok. Wikijens 6. aug 2009 kl. 17:46 (CEST)
Jeg har omgjort denne endringen igjen, da det gjorde malen unødvendig komplisert. Man kan heller lage en egen mal for kvinnelandslag. Wikijens 20. mai 2010 kl. 19:36 (CEST)[svar]
Enig med Wikijens her, bør ha egen kvinnemal slik som vi har på en:WP (en:Template:Fbw), og ungdomsmal for den saks skyld (en:Template:Fbu)... Fungerer bra å kopiere kildekoden, og tilpasse Norsk navnestandard. Sjekk hva jeg gjorde med Mal:Ishockeyflagg kontra en:Template:Ih... Foreslår forresten at vi korter ned på malnavnet da "fotballflagg" er unødvendig mye å skrive hver gang man bruker det uten å copy/paste. Foreslår Mal:Fb/Fb-h, Mal:Ff/Ff-h eller Mal:Fbf/Fbf-h. Any thoughts? lil2mas 21. mai 2010 kl. 02:01 (CEST)[svar]
Jeg har nå lagt til Brasils tropp fra kampen mot Argentina. Det er en del røde navn der. Håper det blir litt fart på prosjektet igjen. Jeg har dessverre ikke bidratt noe særlig selv i det siste. I løpet av oktober blir det en masse nye kvalifiserte lag, så det ville være fint om vi innen den tid hadde fått artikler om de fleste aktuelle spillerne fra de 7 landene som til nå er kvalifisert. Ellers er jeg redd lag som Nord-Korea osv. ikke blir prioritert. Wikijens 6. sep 2009 kl. 10:21 (CEST)

På tide å begynne med denne nå skal vi bli ferdige til mesterskapet begynner. Har gått over hovedartikkelen og pyntet og utvidet litt. Har også begynt med gruppeartiklene. Noen som har noen innvendiger på Gruppe A? Godt VM folks ---- Løken 30. mar 2010 kl. 02:39 (CEST)

Synes tabellen er stygg. Det finnes mange som er penere og smalere, så du vil kanskje bytte? Kjetil (D : B) 3. mai 2010 kl. 15:31 (CEST)[svar]
Jeg kopierte bare fra en artikkel fra VM i 2006, og kan ikke så mye om tabeller på WP, så jeg utfordrer deg :-) ---- Løken 3. mai 2010 kl. 16:04 (CEST)[svar]
Jeg tar den. Finner sikkert noe fint. Kjetil (D : B) 3. mai 2010 kl. 22:42 (CEST)[svar]

Tillot meg å justere koreanske navn. Antar at jeg oppretter de fleste av disse likevel. Legger inn tilstrekkelig med redirects (det pleier å bli ca. fire) per person, slik at de kan lokaliseres av alle. Skal prøve å være oppdatert på de to koreanske lagene. Frodese 3. mai 2010 kl. 10:35 (CEST)[svar]

Mange lag vil ta ut sine foreløpige VM-tropper rundt 11. mai, så da vet vi hvem som kommer med, men noen av dem kommer ikke med. Da kan spillerstallene over her oppdateres. Kjetil (D : B) 3. mai 2010 kl. 22:47 (CEST) (Edit: Brasil offentliggjør sin VM-tropp 11. mai) Kjetil (D : B) 3. mai 2010 kl. 22:50 (CEST)[svar]

Jeg har satt opp denne dugnaden som ukens konkurranse for uke 21 (24.-30. mai), så det passer fint hvis de fleste troppene er mer eller mindre klare til den tid. Forhåpentlig vil dette gi et lørt til denne dugnaden slik det skjedde med OL i Vancoucer. Jeg har fylt på noen spillere for enkelte lag, hvor det har vært nevnt i media hvilke spillere som er tatt ut til treningssamlinger før VM. Wikijens 3. mai 2010 kl. 23:01 (CEST)[svar]
Skal vi i forkanten av konkuransen luke ut navn og skaffe oss en oversikt over manglene rødlenker? (slik at vi kan slenge inn en tydelig fremdriftsmal) Profoss 17. mai 2010 kl. 16:23 (CEST)[svar]
Har begynt på artikkelen om Troppene til Fotball-VM 2010, og ber andre hjelpe til. Kan kanskje være ferdig til konkurransens start, men kan ikke love noe. --- Løken 17. mai 2010 kl. 16:40 (CEST)[svar]
Det hadde vært storartet! jeg tenkte å luke ut alle blålenkene, så lista blir mer oversiktelig. Profoss 17. mai 2010 kl. 16:42 (CEST)[svar]
Troppene er ennå ikke klare, så foreslår å la lenkene på denne dugnadssiden være foreløbig. Jeg har satt i kursiv spillere som trolig ikke spiller og strøket ut spillere som nesten sikkert ikke spiller. Kanskje kan vi ta en runde 2 i konkurransen når troppene er helt klare (1. juni)? Da kan vi også sette igang med å lage VM-tropp-maler for de forskjellige landene. Tror det greieste er å stryke ut spillere på denne dugnaden med overstreking etterhvert som det blir klart at de ikke deltar, slik som det ble gjort i Vinter-OL-dugnaden. Kanskje kan en rødliste opprettes separat? I tillegg ville det være fint med flere typer fremdriftslister av typen vi hadde til Vinter-OL, f. eks lenke til liste som viser spillerartikler uten infoboks etc. Wikijens 17. mai 2010 kl. 18:37 (CEST)[svar]
Imponerene, dere fikk faktisk dekket samtlige spillere, skal vi fjerne spillerlenkene nå, slik at det blir mer oversiktelig for lenkene under? Profoss 24. jun 2010 kl. 14:49 (CEST)
Ikke nødvendig. Min plan er å opprette resten uansett, både dommerne, trenerne og fotballforbundene :) --- Løken 24. jun 2010 kl. 15:20 (CEST)
Enda mer imponerene :) Profoss 24. jun 2010 kl. 15:35 (CEST)
Hvordan går det med disse assisterende Dommerne, Trenerne og Fotballforbundene Løken ? Mvh --Migrant 23. des 2010 kl. 18:48 (CET)
Ga opp i første omgang :) - Men en gang så skal jeg fullføre det. Du er velkommen til å bidra :) --- Løken 23. des 2010 kl. 19:27 (CET)
Javel. Sjøl så har jeg nå lagt til Fifa-Spiller Malen (/Fifa WorldCup 2010-profil for de som ikke har egen Fifa profil) til alle som begynner på A på denne listen + 3 andre profil-lenker med tilhørende Språkikon. Vil fortsette litt i jula, men nå blir det julefeiring. Er bare en nybegynner på wikipedia ennå og er forresten ikke så stødig i maler, kategorier og infobokser heller ennå. Så lar det ligge så lenge, jeg kan holde på med disse Eksterne lenkene for de synes jeg er greie. Nå har jeg et system som jeg bare kopierer til de andre profilene. Kan forresten informere om at Ungarske Wikipedia'n har ganske mange assistentdommer-profiler.. og med Google.Translate eller andre nett-oversettere skulle man vel komme et støkke på vei. Sjøl har fortsatt til gode å opprette nye profiler å slikt. Julehilsen --Migrant 24. des 2010 kl. 00:16 (CET)
Jepp. Har selv brukt de ungarske artiklene for å hente ut fakta. Er bare å prøve seg frem med å opprette nye artikler, ikke vær redd for å ha skrivefeil eller noe slikt, det blir rettet opp av andre på minuttet :) - Velkommen til Wikipedia ;-) Løken 24. des 2010 kl. 00:48 (CET)
Har forresten lagt inn et spørsmål om utseende og layout på Maldiskusjon:VM-lag, og kan opplyse om at jeg nå også har begynt såvidt å opprette nye artikler på no.wp, min liste over opprettede artikler av meg kan sees på min Brukerside. Men liker fortsatt best å utvide med eksterne lenker og infobokser på allerede opprettede artikler selv om det tar mere tid da jeg gjerne også bruker litt søkeverktøy og prøver meg fram i søke-resultatlista jeg får opp og går gjerne utenom andre wp-sider akkurat da. :-) Og Takker for velkomsthilsenen Løken. Og beklager den interwiki- lenkefeil på den ene treneren her, bra du oppdaget det så fort, Wikijens. Med vennlig hilsen --Migrant 22. feb 2011 kl. 18:31 (CET)