Wikipedia-diskusjon:Ambassade/Wikipedia-l

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvis e-posten skal bli lest av mange på wikipedia-l tror jeg den bør kortest ned drastisk, motakere abonnerer ofte på veldig mange lister og gidder ikke å lese lange e-poster. --Dittaeva 24. apr 2005 kl.19:20 (UTC)

Ja jeg er enig at kort er godt. Likevel så begynte jeg på denne e-mailen også for at det skal ligge dokumentasjon på listen for fremtiden. Da kan vi alltids referere tilbake til denne. Bjarte 25. apr 2005 kl.01:03 (UTC)

Problemer[rediger kilde]

Det er ikke alt jeg ser meg skikket til å fikse nå med det samme. Lister det derfor opp her så kan andre se om de kan løse det:

  • "It is also intended to inform the international community about the current consensus on no.wikipedia"
    • "consensus" blir på en.wikipedia tolket som 80 % enighet. Blir det beskrevet noe 80 % enighet i e-posten her?
      • Hmm. Du har rett: en:Wikipedia:Consensus. Jeg var ikke klar over dette og brukte bare ordet slik jeg ville gjort i dagligtalen. Skal fikse det. Bjarte 25. apr 2005 kl.00:56 (UTC)
  • "many people still make a distinction between Bokmål and its precursor, which still is in use, Riksmål."
    • Her gir du inntrykk av at riksmålet som blir brukt i dag er det samme som det riksmålet som ble til bokmål, jeg tror ikke dette er tilfelle.
      • Wolfram sier nedenfor det ikke er store forskjeller, men jeg kan godt fikse bitt litt på ordleggingen. Bjarte 25. apr 2005 kl.00:56 (UTC)

Du kan føre meg på nederst når disse punktene er ordnet. --Dittaeva 24. apr 2005 kl.20:23 (UTC)

Selv om du har rett i at språket har forandret seg også i Norge, så tror jeg det siste poenget ikke er så viktig, sålenge poenget med eposten kommer frem. Dagens riksmål fikk i all hovedsak sin form i 1917, senere endringer har bare vært mindre justeringer og åpning for noen få nye ord. Wolfram 24. apr 2005 kl.20:54 (UTC)

"it is merely an unofficial
initiative from a small group of users listed at
[[:no:Bruker:Norsk_Wikipedia]]."

Kunne kanskje også nevne siden hvor folk har skrevet under på at de er imot (Wikipedia-diskusjon:Fellesnorsk)? Wolfram 24. apr 2005 kl.22:46 (UTC)

Ja, det er en god ting. Jeg gjorde det og skreiv litt om der for å tilpasse det litt. Ser det greit ut? – Sunny256| 24. apr 2005 kl.23:27 (UTC)

Underskrifter[rediger kilde]

Kan vi vanlig dødelige også skrive under? Eller bør det kun være administratorer osv. som har litt mer tyngde? Heilt greit med begge variantene for min del, men hvis det er ønske om at vanlige brukere skal skrive under kan dere regne med meg. --KRISTAGAα-ω 24. apr 2005 kl.22:56 (UTC)

Jeg synes ikke det er nødvendig med tittelhysteriet. Alle som har lyst kan skrive under. Wolfram 24. apr 2005 kl.23:00 (UTC)
Helt enig. Det er greit at de som er administratorer skriver under med det - det illustrerer at det er en del som har vært med en stund som står bak dette - men det er også kjempebra om andre skriver seg på. Cnyborg 24. apr 2005 kl.23:22 (UTC)
Ja flott, skriv deg under. Jeg tror heller ikke det er så viktig med disse titlene. Å være administrator eller byråkrat burde ikke gjør at noen legger mer vekt på hva du sier, annet enn det viser at du mest sannsynligvis har vært til stede lenge og har lagt mye arbeid ned. Syns dere vi skal beholde titlene? Bjarte 25. apr 2005 kl.00:59 (UTC)
Ja, tror ikke det er noen bakdeler med å ha dem der. Ihvertfall når signaturlista inneholder byråkrater fra både no: og nn: understreker det at den aktiviteten det er snakk om ikke har noe seriøst fundament. – Sunny256| 25. apr 2005 kl.01:03 (UTC)

Flytting[rediger kilde]

Tok meg den frihet å flytte siden til siden for internasjonale anliggender. Wolfram 24. apr 2005 kl.23:05 (UTC)

kommentarer til de seneste endringene[rediger kilde]

  • "Interestingly also, there seem to be no Nynorsk users in this group"

Såvidt jeg kan se skriver Bruker:Vibeke på nynorsk. Wolfram 25. apr 2005 kl.01:50 (UTC)

  • "Bokmål and its precursor, Riksmål, which still is in use largely unchanged"

Jeg er ikke helt fornøyd med denne formuleringen, da den gir inntrykk av at riksmål et noe antikvarisk, og at dette står i motsetning til bokmålet. Det sier seg selv at et språk ikke endrer seg så mye, hvertfall ikke bør det, på litt over 70 år. Sammenlign med f.eks. engelsk, fransk eller tysk. Det er heller ikke slik at riksmålstalende avviser språklig endring, tvertimot er riksmål ment å betegne den moderne normalform av skrift- og talespråket, men de mener endringene skal skje naturlig, av seg selv, ikke gjennom statlige direktiver. Mange riksmålbrukere vil dessuten hevde at dagens dominerende form for bokmål (moderat bokmål) egentlig er riksmål, så "largely unchanged" gjelder i stor grad også bokmål. Jeg synes det ville være lettere om "largely unchanged" ble strøket. Wolfram 25. apr 2005 kl.01:50 (UTC)

Det går sikkert fint. Bjarte 25. apr 2005 kl.02:12 (UTC)

Underskrifter[rediger kilde]

Jeg utlyser flere underskrifter, spesielt fra jenter! :) Skal sende dette brevet innen et par timer så vær rask! Bjarte 25. apr 2005 kl.08:16 (UTC)

Anonyme brukere må gjerne skrive under også, selvsagt! Jeg utsetter med å sende brevet til ca. 2200-2300 i kveld norsk tid, for å se om det er flere som kommer til før jeg sender det. Bjarte 25. apr 2005 kl.08:23 (UTC)


Underoverskrifter[rediger kilde]

(Uviktig, men jeg er en pirk) I brevet markeres underoverskrifter med /* */. Dette er forvirrende, for i de aller fleste programmeringsspråk betyr det en komentar. For meg virker det som om det er en del som har blitt kuttet ut der, eller noe sånt. Synes det burde merkers med ==, som vanlige wikipedia-artikler. Thor-Rune Hansen 25. apr 2005 kl.08:26 (UTC)


Vi trenger et treffende "Subject"[rediger kilde]

Har noen en ide for en treffende tittel i Subject-linja som kan få folk interesserte i å lese? Dessverre er "Autofellatio" ikke noe særlig oppsiktsvekkende på wikipedia-l lenger... Bjarte 25. apr 2005 kl.10:25 (UTC)

Important about Norwegian Wikipedia eller Language policies in Norwegian Wikipedia eller Language dispute in Norwegian Wikipedia eller !!--READ ME--!! - Og hvis den site blir brukt trekker jeg tilbake signaturen min :P Thor-Rune Hansen 25. apr 2005 kl.11:13 (UTC)

Kortversjon?[rediger kilde]

I allefall jeg hadde ikke gidda å lese alt det der fra en mailinglist. Hva om man hadde in kortversjon øverst (Eller nederst, med en referanse øverst)? Thor-Rune Hansen 25. apr 2005 kl.11:16 (UTC)