Western Swingers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Western Swingers var en norsk countrygruppe fra Aust-Agder. Gruppen hadde sterkest tilknytning til Herefoss og Birkeland i Birkenes kommune i og med at dette var hjemstedet eller bostedet til medlemmene i deres aktive periode.

Western Swingers ga ut fem album i perioden 1984-1997, som alle ble spilt inn i Busk lydstudio i Det hvite hus i Porsgrunn. Produsent og lydtekniker på platene var Terje Welle Busk. Fast studiomusiker og assisterende lydtekniker, på gitar, elgitar og steelguitar, var Gard "Dutte" Strøm.

Foruten de tre som utgjorde Western Swingers, var det musikere i tilknytning til Busk lydstudio som instrumenterte platene. Alt av vokal, stemmer og kor ble sunget av de tre i Western Swingers.

Stemmene og koringen til de tre er svært forskjellige og gir en unik sammensetning med første-, andre- og tredjestemme, som gir trestemt koring. Western Swingers brukte også flytekor, blant annet i låtene Krigsseileren, Dans på lokalet og Bestefars stall.

Av alle låtene til Western Swingers er det kun to der ikke Arne Løland står oppført som tekstforfatter eller komponist. Arly Karlsen og Liv Jorunn Heia står oppført som medforfatter/medkomponist sammen med Arne Løland på tre sanger hver. Arne Løland komponerte også brorparten av melodiene selv, der 37 % av alle sangene er laget på melodier fra andre artister og låtskrivere.

I oktober 1989 var sangen Tida leger alle sår, med melodi av Liv Jorunn Heia og tekst av Arne Løland, fire uker på Norsktoppen med tredjeplass som beste plassering. De tre påfølgende ukene lå sangen på henholdsvis 7. plass, 9. plass og 11. plass.[1]

Besetning[rediger | rediger kilde]

  • Arne Løland – vokal, kor, gitar, munnpill, låtskriver
  • Arly Karlsen – vokal, kor, gitar, elgitar
  • Liv Jorunn Heia – vokal, kor, bass

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norsktoppen». Besøkt 24.03.2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]