West Hill Covered Bridge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
West Hill Covered Bridge
CreameryBridge.JPG
Sted:Montgomery, Vermont
Åpnet:1883
Lengde:17 91 m
Fri høyde:2,87 m
Bredde:5,03 m
Materiale:Tre
Geo. koor.:44°52′02″N 072°38′53″VKoordinater: 44°52′02″N 072°38′53″V

West Hill Covered Bridge også kjent som Crystal Springs Covered Bridge[1] er en overbygget trebro som krysser West Hill Brook i Montgomery, Vermont (USA) på Creamery Bridge Road. Den ble satt på listen til National Register of Historic Places i 31. desember 1974.[2]

Broen er en slags fagverksbro bygget av Sheldon og Savannah Jewett – et brødrepar som bygget flere broer i området. Selv om det ikke er et offisielt navn, går denne broen også under navnet Creamery Covered Bridge på grunn av meieriet som lå ved siden av broen. Rester av meieriet er fremdeles synlige i skogen ved siden av broen.

Moderne historie[rediger | rediger kilde]

Tidligere var dette et travelt område (som innbefattet familiegården til Jewett), men det ble sakte forlatt. Broen og veien fikk lite vedlikehold og broen ble stengt i 1994. En fullstendig renovering ble utført av Alpine Construction fra Schuylerville, New York i 2009. En omfattende serie artikler som forteller om arbeidet finnes på nettsiden til Vermont Covered Bridges.[3] Til tross for renoveringen av broen, har veien på begge sider av broen ikke stort mer enn ett kjørefelt med løs grus og en steinete sti som bare er åpen deler av året. Den avsidesliggende beliggenheten har ført til at det er laget mye graffiti på innsiden av broen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

USA-stubbDenne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.