Weehawken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 40°46′10″N 74°01′14″V

Weehawken, sett fra andre siden av Hudson River fra Manhattan. Lincoln-tunnelens ventilasjonstårn og New Jersey Palisades sees til høyre; til venstre sees tunnelens innkjørsel

Weehawken er en bydel i Hudson County, New Jersey. I USAs folketelling i 2000 hadde bydelen et folketall på 13 501. Weehawken ligger langs vestbredden av Hudsonelva, tvers overfor Manhattan og sør for «New Jersey Palisades», en rekke med bratte klipper. Weehawken er også det vestlige endepunktet for Lincoln-tunnelen.

Weehawken er svært urban og befolkningstettheten er blant de høyeste i USA. Weehawken er stort sett et boligområde, med familiehus på små tomter.

Skrått gjennom Weehawken går John F. Kennedy Boulevard East (lokalt bare kjent som Boulevard East), en naturskjønn gate som går langs de østlige klippene av The Palisades. Med den smale Hamilton park på sin høyre side så gir den en flott utsikt over Hudson River og Manhattan. Om sommeren er parken og dens berømte bakgrunn populære fotoobjekt.

Den 11. juli 1804 duellerte Alexander Hamilton og Aaron Burr i Weehawken, Hamilton ble dødelig såret og døde dagen etter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]