Walter Hayes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Walter Hayes
Født12. april 1924
Død26. desember 2000 (76 år)
Utdannet ved Hampton School
Beskjeftigelse Journalist, forretningsdrivende

Walter Hayes (født 12. april 1924, død 26. desember 2000) var en britisk journalist og senere markedsføringsleder for Ford. Hayes spilte en nøkkelrolle i Fords Formel 1-program, ved å ansette Jackie Stewart og ved å finansiere byggingen av Cosworth DFV-motoren. Han var også involvert i Fords overtagelse av de klassiske engelske bilmerkene Jaguar og Aston Martin.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Walter Leopold Arthur Hayes ble født i Harrow, Middlesex. Han fikk et stipend til Hampton School og tjenestegjorde senere i Royal Air Force. Takket være farens arbeid som trykker, fikk han kontakter i Fleet Street, der mange av Londons aviser har sine kontorer. Etter krigen begynte han å arbeide som journalist og senere redaktør.

Arbeidet hos Ford[rediger | rediger kilde]

I 1962 takket han ja til et tilbud om å bli sjef for Fords markedsføringsavdeling. Ford hadde på dette tidspunktet rykte som produsent av pålitelige, men ganske kjedelige biler. Hayes konkluderte med at suksess i billøp var nødvendig for å forbedre Fords rykte. Med kampanjen «Total Performance» forvandlet han Ford fra å være leverandør av transportmidler til å bli en produsent av biler som menigmann fortsatt kunne identifisere seg med, men som likevel oste av fart, spenning og hestekrefter.