Walter Hayes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Walter Hayes (12. april 192426. desember 2000) var en britisk journalist og senere markedsføringsleder for Ford. Hayes spilte en nøkkelrolle i Fords Formel 1-program, ved å ansette Jackie Stewart og ved å finansiere byggingen av Cosworth DFV-motoren. Han var også involvert i Fords overtagelse av de klassiske engelske bilmerkene Jaguar og Aston Martin.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Walter Leopold Arthur Hayes ble født i Harrow, Middlesex. Han fikk et stipend til Hampton School og tjenestegjorde senere i Royal Air Force. Takket være farens arbeid som trykker, fikk han kontakter i Fleet Street, der mange av Londons aviser har sine kontorer. Etter krigen begynte han å arbeide som journalist og senere redaktør.

Arbeidet hos Ford[rediger | rediger kilde]

I 1962 takket han ja til et tilbud om å bli sjef for Fords markedsføringsavdeling. Ford hadde på dette tidspunktet rykte som produsent av pålitelige, men ganske kjedelige biler. Hayes konkluderte med at suksess i billøp var nødvendig for å forbedre Fords rykte. Med kampanjen «Total Performance» forvandlet han Ford fra å være leverandør av transportmidler til å bli en produsent av biler som menigmann fortsatt kunne identifisere seg med, men som likevel oste av fart, spenning og hestekrefter.