WDUV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
WDUV
LandUSA
SendeområdeFlorida
Språkengelsk
Sendinger
Hovedkvarter
Tampa Bay

WDUV (også kalt «The Dove») er en lokal amerikansk radiostasjon i Tampa Bay i Florida.

Stasjonen sender på frekvensen 105,5, og har spesialisert seg på å spille «rolig vakker musikk», noe radiovertene stadig gjentar: «105.5, The Dove, playing Tampa Bay continuous relaxing easy favorites». Gamle slagere fra 60-70 årene er vanlig, noe som gjør kanalen veldig populær blant middelaldrende lyttere. Artister som er gjengangere på kanalen inkuluderer mange kjente navn som The Carpenters, Barry Manilow, Barbra Streisand, Bread, Carly Simon, The Beatles, The Mamas and the Papas og Natalie Cole.

WDUV er eid av mediekonsernet Cox Radio, og er av de mest populære radiostasjonene i de amerikanske sørstatene. Ifølge Arbitron, var WDUV den kanalen med høyest lyttetall i hele Tampa Bay regionen, og utgjør hele 9 % av underholdningsmarkedet i Tampa, og er voksende.

Historie[rediger | rediger kilde]

WDUV ble grunnlagt i 1963 i Bradenton i Manatee County i Flordia og sendte da på frekvensen 103,3 FM. Stasjonen delte opprinnelig samme studio fasilitetene som WXLT-TV og Brandenton News. I starten av 1990-tallet flyttet WDUV frekvensen til 103,5 FM, for å forbedre sitt dekningsområde. Senere ut i tiåret ble stasjonen overtatt av Jacor Broadcasting, siden solgt til Clear Channel Communications, som flyttet deler av virksomheten til St. Petersburg i Florida.

I 1999 byttet WDUV sendefrekvensen sin med WTBT (Classic Rock Station), og fikk nå den nåværende sendefreksenen. 105,5 FM, og lisenserte ved byttingen på nytt i New Port Richey. Senere har ikke kanalen gjennomgått vesentlige forandringer

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]