Voksne for Barn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Voksne for Barn er en ideell medlemsorganisasjon som jobber for god psykisk helse og trygge oppvekstvilkår for alle barn. Organisasjonen ble grunnlagt i 1960 som Mental Barnehjelp. Navnet ble i 1996 endret til Voksne for Barn. Generalsekretær er Randi Talseth. Styreleder er Stein Are Agledal.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Voksne for Barn er opptatt av at barn og unges interesser synliggjøres og at barn og unges psykiske helse ivaretas. Organisasjonen utgir årlig rapporten Barn i Norge, som setter fokus på viktige tema som angår barn og unge.

Voksne for Barn har fagpersoner som veileder og gir råd til voksne som er bekymret for barn eller unge. Du kan være anonym og fagpersonene har taushetsplikt. Alle typer henvendelser om barn blir besvart, fra hverdagslige utfordringer som søvn og grensesetting til mer alvorlige som for eksempel mobbing og sorg.

Voksne for Barn har også opplæringstilbud for de som jobber med barn og unge, og holder kurs i familiesamtaler, gruppelederopplæring m.m. I tillegg formidles foredragsholdere innenfor tema som psykisk helse i skolen, livsmestring, ungdomstid og helhetlig arbeid for barn og unges psykiske helse.

Skoleprogrammene Zippys venner og Drømmeskolen drives av Voksne for Barn i Norge. Programmet ARENA er Voksne for Barns program for brukermedvirkning.

Voksne for Barn har både lokallag, talspersoner og andre som jobber for oss på frivillig basis.

I 2018 ble Voksne for Barn tildelt Karl Evangs pris [1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Organisasjonen Voksne for barn tildelt Karl Evangs pris». Dagens medisin. Besøkt 7. august 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]