Hopp til innhold

Voksenopplæringsloven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Voksenopplæringsloven (Lov om voksenopplæring av 19. juni 2009) regulerer hvordan studieforbund, nettskoler og andre skoler driver voksenopplæring. Formålet med loven er å legge til rette for organiserte læringsaktiviteter ved siden av det formelle utdanningssystemet.

Hovedinnhold i loven[rediger | rediger kilde]

Loven inneholder overordnede mål for studieforbund. I loven er det også fastsatt regler for godkjenning av skoler som driver med voksenopplæring og for fordeling av statstilskudd.

Ifølge loven må et studieforbund ha et ideelt formål, en demokratisk oppbygging og et minimum antall medlemsorgansiasjoner over hele landet. I tillegg stilles enkelt andre krav.

I tillegg til studieforbund og nettskoler omfatter loven også en gruppe skoler som tidligere er blitt godkjent for voksenopplæring gjennom privatskoleloven. I voksenopplæringsloven er det fastsatt hvordan disse skolene skal drive sin virksomhet.

Loven gir departementet (Kunnskapsdepartementet) grunnlag for å føre tilsyn og kontroll med virksomheten til studieforbund, nettskoler og andre skoler som driver voksenopplæringsvirksomhet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata