Hopp til innhold

Voksenopplæringsforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Voksenopplæringsforbundet
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971454423
Stiftet1932[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
GeneralsekretærStian Juell Sandvik (kst.)
VirkeområdeVoksenopplæring

Voksenopplæringsforbundet (VOFO) er studieforbundenes interesseorganisasjon. Organisasjonen ble stiftet i 1932 som Samnemda for studiearbeid og skiftet navn til Voksenopplæringsforbundet i 1991. VOFO er en demokratisk organisasjon som har 14 studieforbund som medlemmer. Disse har igjen til sammen 473 medlemsorganisasjoner.

Voksenopplæringsforbundets formål er å være interesseorganisasjon for studieforbundene i Norge, ivareta fellesoppgaver for og bistå studieforbundene i forhold til offentlige myndigheter og andre, og fremme voksnes læring ved å bidra til mangfold, utvikling og ny kunnskap og å være et felles forum for voksnes læring i demokratiske og ideelle organisasjoner, nasjonalt og internasjonalt.

Årsmøtet er VOFOs høyeste organ. Årsmøtet velger styre, som har det juridiske og økonomiske ansvar for driften. VOFOs daglige drift ledes av generalsekretæren. Administrasjonen har i alt åtte medarbeidere. I tillegg finnes det selvstendige regionkontorer som representerer VOFO i fylkene. Voksenopplæringsforbundet er også koordinator for den nasjonale kampanjen Læringsdagene for voksne og har innstiftet Folkeopplysningsprisen.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «I 1932 fikk frivillige organisasjoner et fellesorgan, Samnemnda for studiearbeid. Behovet for kunnskap var stort. Landet skulle løftes både som demokrati og som levedyktig, kunnskapsrik nasjon. De frivillige organisasjonene så mange og store behov. Gjennom fellesorganet ville de styrke sin rolle som folkeopplysere og kunnskapstilbydere. Senere ble navnet endret til Voksenopplæringsforbundet – i tråd med tidens begreper.», fra «75 års kamp for voksne»[død lenke], fra artikkel i 2007 på nordvux.net

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]