Vlamertinge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vlamertinge

Våpen

LandBelgias flagg Belgia
Postnummer8908
Areal208 342 km²
Høyde o.h.17 meter
Kart
Vlamertinge
50°51′15″N 2°49′15″Ø

Vlamertinge er en landsby i den belgiske provinsen Vest-Flandern og en bydel i byen Ieper (Ypres). Vlamertinge sentrum ligger like utenfor sentrum av Ieper, langs hovedveien N38 til den nærliggende byen Poperinge.

I tillegg til selve sentrum av Ieper, er Vlamertinge Iepers største bydel. Vest for Vlamertinge, langs veien til Poperinge, er grenda Brandhoek.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vlamertinge er kjent fra middelalderen. I 857 ble det bygget et kapell i Vlamertinge. I 970 ble Ieper ødelagt, og Vlamertings kapell brent ned. Det eldste kjente dokumentet, Flambertenges, er fra 1066. Baudouin van Lille, greve av Flandern, hans kone Adela og deres sønn Baudouin, overdro eiendeler til kirken og kapitlet fra Sint-Pieters i Lille. Disse eiendelene var blant annet en tiendedel i Elverdinge og en tiendedel i Vlamertinge – «In territorio Furnensi, i Villa Elverzenges, decinam unam; Flambertenges decinam similiter unam.

Under Det tysk-romerske rike var Vlamertinge en herlighet av Veurne-Ambacht med 22 vasaller og led mye av beleiringene i nærliggende Ieper.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Vlamertinge ligger 17 meter over havet. Landsbyen grenser til Ieper i øst, Voormezele i sørøst, Kemmel og Dikkebus i sør, Reningelst i sørvest, Poperinge i vest, Elverdinge i nord og Brielen i nordøst.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Demografisk utvikling[rediger | rediger kilde]

Fra 1487 til 1697 var det en betydelig nedgang i befolkningen i Vlamertinge. Det kan skyldes den Åttiårskrigen i Nederland. Under første verdenskrig gikk befolkningen igjen tilbake. Dette skyldes at nærliggende Ieper, ble tungt bombet, og Vlamertinge led også mye av disse bombingene.

Referanser[rediger | rediger kilde]