Vitalik Buterin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vitalik Buterin
VitalikButerinProfile.jpg
Født31. januar 1994[1] (25 år)
Kolomna
Utdannet ved University of Waterloo
Beskjeftigelse Informatiker, ingeniør
Nasjonalitet Russland, Canada
Utmerkelser Thiel Fellowship

Vitalik Buterin (russisk: Виталий Дмитриевич Бутерин; født 31. januar 1994) er en russisk-kanadisk programmerer og forfatter. Han er kjent som en medstifter av Ethereum og Bitcoin Magazine.

Ethereum[rediger | rediger kilde]

Vitalik Buterin er medstifter og oppfinner av Ethereum[2], som er beskrevet som et "desentralisert gruvenettverk og programvareutviklingsplattform rullet inn i en" som letter etableringen av nye kryptovalutaer og programmer som deler en enkelt blokkjede (en kryptografisk transaksjonsbokfører).

Buterin beskrev først Ethereum i slutten av 2013. Buterin hevdet at bitcoin trengte et programmeringspråk for applikasjonsutvikling. Da han ikke klarte å komme til enighet, foreslo han utvikling av en ny plattform med et mer generelt programmeringspråk . Om Ethereum-prosjektet har Buterin sagt følgende: "Jeg er virkelig takknemlig for å ha muligheten til å jobbe i en slik interessant og tverrfaglig industriområde, hvor jeg har mulighet til å samhandle med kryptografer, matematikere og økonomer som er fremtredende på deres felt, for å bidra til å bygge opp programvare og verktøy som allerede påvirker titusenvis av mennesker over hele verden, og arbeider med avanserte problemer i datavitenskap, økonomi og filosofi hver uke.

Buterin og de andre medlemmene av prosjektet publiserte offisielt Ethereum og hvordan de hadde til hensikt å utvikle Ethereum i januar 2014[3].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://en.wikipedia.org/wiki/Vitalik_Buterin
  2. ^ «Ethereums offisielle nettside». Besøkt 14 Oktober.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
  3. ^ «Vitalik Buterin: The Story of the Genius Behind Ethereum». ICOshock. 14 Oktober.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)