Vitalik Buterin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vitalik Buterin
VitalikButerinProfile.jpg
Født31. januar 1994 (25 år)
Kolomna
Utdannet ved University of Waterloo
Beskjeftigelse Informatiker, ingeniør
Nasjonalitet Russland, Canada
Utmerkelse Thiel Fellowship

Vitalik Buterin (russisk: Виталий Дмитриевич Бутерин; født 31. januar 1994) er en russisk-kanadisk programmerer og forfatter. Han er kjent som en medstifter av Ethereum og Bitcoin Magazine.

Ethereum[rediger | rediger kilde]

Vitalik Buterin er medstifter og oppfinner av Ethereum[1], som er beskrevet som et "desentralisert gruvenettverk og programvareutviklingsplattform rullet inn i en" som letter etableringen av nye kryptovalutaer og programmer som deler en enkelt blokkjede (en kryptografisk transaksjonsbokfører).

Buterin beskrev først Ethereum i slutten av 2013. Buterin hevdet at bitcoin trengte et programmeringspråk for applikasjonsutvikling. Da han ikke klarte å komme til enighet, foreslo han utvikling av en ny plattform med et mer generelt programmeringspråk . Om Ethereum-prosjektet har Buterin sagt følgende: "Jeg er virkelig takknemlig for å ha muligheten til å jobbe i en slik interessant og tverrfaglig industriområde, hvor jeg har mulighet til å samhandle med kryptografer, matematikere og økonomer som er fremtredende på deres felt, for å bidra til å bygge opp programvare og verktøy som allerede påvirker titusenvis av mennesker over hele verden, og arbeider med avanserte problemer i datavitenskap, økonomi og filosofi hver uke.

Buterin og de andre medlemmene av prosjektet publiserte offisielt Ethereum og hvordan de hadde til hensikt å utvikle Ethereum i januar 2014[2].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ethereums offisielle nettside». Besøkt 14 Oktober.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
  2. ^ «Vitalik Buterin: The Story of the Genius Behind Ethereum». ICOshock. 14 Oktober.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)