Virus (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Virus
orig. Virus
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår1999
Prod.landUSA
Lengde99 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Bruno
ProdusentGale Anne Hurd
ManusforfatterChuck Pfarrer
Dennis Feldman
MusikkJoel McNeely
Annen informasjon
Filmformat16:9
Prod.selskapMutual Film Company
Universal Pictures
Eksterne lenker

Virus er en amerikansk film fra 1999. Mannskapet på en slepebåt finner et forlatt forskningsskip fylt med høyteknologisk radarutstyr, og de oppdager etterhvert at en elektronisk livsform har tatt over skipet.

Filmen er basert på en tegneserie med samme navn, utgitt av forlaget Dark Horse.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vladislav Volkov er et russisk forskningsfartøy som befinner seg i det sørlige Stillehavet, og kommuniserer med romstasjonen Mir. Men en stor energikilde som reiser gjennom verdensrommet treffer Mir, dreper alle kosmonautene, og denne elektriske overspenningen tar kontroll over Vladislav Volkov og angriper mannskapet. Syv dager senere mister slepebåten Sea Star, hvor alkoholikeren Robert Everton er kaptein, hele den uforsikrede lasten deres når de seiler gjennom en voldsom tyfon.

Men Volkov dukker plutselig opp på radaren deres, og Everton innser snart at forskningsfartøyet kan være verdt flere millioner hvis de klarer å berge den til land. Men om bord på Volkov er det meste av elektronikken ødelagt, og det russiske mannskapet er tilsynelatende savnet. Men det viser seg etter hvert at Volkovs mannskap har blitt konvertert til cyborger, og de forårsaker en rekke problemer for mannskapet fra Sea Star.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Kelly Foster Jamie Lee Curtis
Steve Baker William Baldwin
Kapt. Robert Everton Donald Sutherland
J.W. Woods Jr. Marshall Bell

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]