Virginia Slims

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Virginia Slims er en type sigaretter som produseres av Philip Morris. Merket ble introdusert i 1968 i USA og markedsført til unge profesjonelle kvinner, med slagordet «Du har kommet en lang vei, baby.» Noen medier anså kampanjen for å være ansvarlig for en rask økning i røyking blant unge kvinner [1]. I senere kampanjer ble følgende slagord brukt: «Det er en kvinneting» og i 1990-årene «Finn din stemme.» I en rapport utført av helsemyndighetene i USA, General of the United States, tolket de disse markedsføringsstrategiene som forsøk på å koble røyking til kvinners frihet [2].

Virginia Slims er mye smalere (23mm omkrets) enn vanlige sigaretter (derav «Slims»), og er også lengre enn vanlige sigaretter (som er 84mm). De selges kun i lengdene 100 mm og 120 mm, for å gi sigarettene ett mer «elegant» utseende og tilsynelatende å redusere mengden av røyk. De er også solgt i «Superslims», «light», «ultra-light», og menthol varianter. Sigarettpakkene er dobbelt så smale som andre 20-pakninger, noe som gjør at Virginia Slims skiller seg ut.

Høsten 2008 lanserte Philip Morris Norway Virginia Slims i Norge. Markedsandelene her i landet er foreløpig ukjent, da det er en forholdsvis ny sigarett på markedet. Men den ansees til å ha få andeler, da det er vanskelig å lansere nye tobakksprodukter i Norge. I USA har Virginia Slims hatt nedgang, men er likevel en av de mest solgte sigarettene.