Verdenshavenes dag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Verdenshavenes dag, World Oceans Day, ble etablert den 8. juni 1992 ved Rio-konferansen i Rio de Janeiro, Brasil, men det er ikke en offisielt anerkjent årlig fridag av FN foreløpig.

Verdenshavenes dag er en årlig mulighet til å hedre verdenshavene og produktene de frembringer, slik som sjømat, så vel som livet i havet i seg selv for akvarium og kjæledyr. Oceanene gir også sjøveier for internasjonal handel. Global forurensning og overforbruk av fisk har resultert i drastisk minkende populasjon av majoriteten av arter.

Verdenshavenes dag representerer et prosjekt som samarbeider med World Ocean Network, og som arbeider for å oppnå større oppmerksomhet om den sentrale rolle som oseanene har for våre liv og de viktige bidrag mennesker kan gi for å hjelpe. Verdenshavenes dag tilbyr en mulighet til å bli direkte involvert i å beskytte vår fremtid – strandresnsing, utdanningsprogrammer, art contests, filmfestivaler, bærekraftig sjømatpromotering og andre planlagte aktiviteter hjelpe til å bevisstgjøre hvordan våre liv er avhengige av havet. Disse to organisasjonene samler signaturer for en petition som skal presenteres for FN med henstilling om å gjøre 8. juni til Verdenshavenes dag. Petition kan ses online på http://www.thepetitionsite.com/takeaction/456440372.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]