Verdenshavenes dag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Белая ночь над Белым морем.JPG

Verdenshavenes dag, World Ocean Day, ble etablert den 8. juni 1992 ved Rio-konferansen i Rio de Janeiro, Brasil, men det er ikke en offisielt anerkjent årlig fridag av FN foreløpig.

Verdenshavenes dag er en årlig mulighet til å hedre verdenshavene og produktene de frembringer, slik som sjømat, så vel som livet i havet i seg selv for akvarium og kjæledyr. Oceanene gir også sjøveier for internasjonal handel. Global forurensning og overforbruk av fisk har resultert i drastisk minkende populasjon av majoriteten av arter.

Verdenshavenes dag representerer et prosjekt som samarbeider med World Ocean Network, og som arbeider for å oppnå større oppmerksomhet om den sentrale rolle som oseanene har for våre liv og de viktige bidrag mennesker kan gi for å hjelpe. Verdenshavenes dag tilbyr en mulighet til å bli direkte involvert i å beskytte vår fremtid – strandresnsing, utdanningsprogrammer, art contests, filmfestivaler, bærekraftig sjømatpromotering og andre planlagte aktiviteter hjelpe til å bevisstgjøre hvordan våre liv er avhengige av havet. Disse to organisasjonene samler signaturer for en petition som skal presenteres for FN med henstilling om å gjøre 8. juni til Verdenshavenes dag. Petition kan ses online på http://www.thepetitionsite.com/takeaction/456440372.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]