Verdens rikeste mann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Verdens rikeste mann (engelsk: The Empire-Builder from Calisota) er en Disney-tegneseriehistorie skrevet og tegnet av Don Rosa. Første opptreden var i Uncle Scrooge April 1994. Dette er kapittel 11 i Skrue McDucks liv og levnet. Historiens tidsrom er: 1909-1930

Handling[rediger | rediger kilde]

Nå har Skrue vært ute å reist en del, men han sender hele tiden hjem masse kontanter, som Lillegull og Penny tar i mot. En dag får de en pakke med en kanon inni, og inne i kanonen er Skrue! Så begynner han å fortelle hva han har opplevd. Så møter han frøken Vable, hans nye sekreter.

En måned senere drar de siste medlemmene av McDuck klanen oppover Kongoelven, Afrika. Han drar til en Woodoo by, Der møter han Hoko Poko, stammehøvdingen. Skrue vil kjøpe skogen hans. Men Skrue fornermer han, så han blir kastet ut. Men gir han seg? Nei da. Han returnerer med mange menn, som brenner ned hele byen. Han fjerner kinnskjegget sitt, slik at han ser yngre ut, og går for å hjelpe Hoko Poko. Skrue lurer han, og Hoko Poko blir veldig sint, Så han kaster en trolldom over Skrue. Åssen forbannelse som hviler over han, får vi vite senere.

Når Skrue kommer til teltet sitt, er det et brev som forteller at Lillegull og Penny har dratt hjem. De er lei av at broren dems er blitt så sint og sur, og for ikke å snakke om uærlig, skriver de. Så blir Skrue selvfølgelig sint, men så taler samvittigheten til han. Skrue blir forferdet, og løper ut av teltet. Han må si unnskyld til søstrene sine. Når han løper ut ser han… EN ZOMBIE! Skrue forter seg å sette på seg kinnskjegget og brillene, i håp om at zombien ikke kjenner han igjen... og det gjør han ikke! Så den går sin vei, og leter etter den personen han så, som merkelig nok ligner litt på Donald.

Skrue drar til Nordpolen, og blir med på Robert Peary’s ekspedisjon. Men Skrue har jo på seg hette, så kommer zombien igjen! Men når Skrue tar av seg hetten kjenner ikke Zombien han igjen. Skrue drar videre og finner den berømte rødstripende rubinen. Det bruker han to år på, så tar han et skip hjem… ikke hvilket som helst skip… nemmelig «Titanic»! Skrue går å snakker med en mann som er interessert i å kjøpe rubinen. Men plutselig faller han over bord når skipet treffer isfjellet. Skrue rekker han hånden, men det var ikke den mannen som ville kjøpe rubinen som kom opp… det var Zombien. Skrue løper mot enden av skipet, med Zombien i hælene. Skrue og Zombien faller over bord, Zombien faller i vannet, og synker. Mens Skrue redder seg om bord i en livbåt.

Skrue dro til mange steder, Vestindia, Sør-Amerika, Asia, Gobi-ørkenen, stillehavskysten, og en dag ender han opp på den lille øya Rippan Taro i det sørlige Stillehavet, hvor han møter kong Steka Kola. Så kommer Zombien, som har brukt åtte år på å gå langs havbunnen fra der «Titanic» sank, for å finne Skrue. Men der på øya er de vant med Zombier, så de fjerner trolldommen, den vil være borte i tretti år… mot betaling. Skrues rødstripete rubin.

Så vender Skrue nebbet hjemover. Han er kjempe sur som vanlig, og familien har laget en velkommen hjem fest for han. Skrue bare stenger seg inne på kontoret, men så kommer lille Donald inn, som bare er et par år gammel. Han blir sint på Skrue fordi han er så slem, og sparker han kjempe hardt, så løper han ut sammen med alle de andre slektingene. Skrue blir enda mer sint, og tenker: slektinger? Høh! Hvem trenger slektninger! Skrue McDuck trenger ingen! Men så tenker han tilbake…

Han løper for å si unnskyld, men på vei ut ser han at han er den rikeste mann i verden! Han jubler ut! Mens familien hans går trist hjem… Skrue McDuck er egentlig en fattig mann.

Barks-kjennetegn[rediger | rediger kilde]