Venancio Flores

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Venancio Flores

Venancio Flores Barrios (født 18. mai 1808 i Trinidad, død 19. februar 1868 i Montevideo) var en uruguayansk politiker og general. Flores var Uruguays president fra 1854 til 1855 og fra 1865 til 1868.

Flores' død[rediger | rediger kilde]

Flores' diktatur ble avsluttet etter hans avgang fra presidentembetet den 15. februar 1868, men ikke før han hadde slått ned et militæropprør av hans sønnene Fortunato og Eduardo Flores, de hadde innledet et opprør ettersom de ville at faren skulle fortsette som president. Flores overtalte sine sønnene om å gi seg uten et skudd var løst, men militæropprøret var sett som et svakhetstegn av de konservative blanco (hvite) som mente tiden var kommet for et opprør for å ta tilbake makten i landet.

Den 19. februar 1868 ble hestevognen med Flores stoppet av en gruppe uidentifiserte menn på Juncal-gaten i Montevideo, hvor han ble myrdet. Samtidig startet opprøret med et angrep på regjeringspalasset som ble inntatt av blanco-tilhengerne anført av oberst Freire, men regjeringens «Libertad-regiment» gikk til motangrep fra deres brakker. Oberst Freire ble hugget ned av regimentets kommandant, oberst Olave som raskt gjenerobret regjeringspalasset og drev bort blanco-tilhengerne.

Det mislykkede kuppet som begynte med Flores` død, ble avsluttet med henrettelsene av den tidlige president Bernardo Berro og andre blanco-ledere. Men landet Uruguay fremdeles ble hjemsøkte av pågående innbyrdeskriger mellom konservative og liberale (colorado- røde) som fortsatte uten stans fram til 1904 med mindre midlertidige avbrudd.

Se også[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)