Vedvarenhet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I informatikk er vedvarenhet en egenskap som betyr at tilstanden til et system utlever (vedvarer lengre enn) prosessen som skapte den. Dette oppnås i praksis ved å lagre tilstanden som data i et datalager. Programmer må overføre data til og fra lagringsenheter, og må avbilde fra de opprinnelige datastrukturene i programmeringsspråket til lagringsenhetens datastrukturer.[1][2]

For eksempel oppnår bilderedigeringsprogrammer eller tekstbehandlingsprogrammer vedvarende tilstander ved å lagre dokumentene sine til filer.

Vedvarende lag[rediger | rediger kilde]

Et vedvarende lag er et programvarelag det som gjør det lettere for et program å vedvare sin tilstand. De fleste vedvarende lag vil ikke oppnå vedvarenhet direkte, men vil bruke et underliggende databasehåndteringssystem.

En vedvarende landingssone (engelsk: persistent staging area) er et eksempel på et vedvarende lag brukt i datamodellering.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (pdf) http://archive.cs.st-andrews.ac.uk/papers/download/ABC+83b.pdf. 
  2. ^ Balzer, Stephanie. «Contracted Persistent Object Programming» (PDF). ETH Zürich. Arkivert fra originalen (PDF) 31. desember 2006. Besøkt 21. september 2015.