Vakttårnet – Forkynner av Jehovas Rike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vakttårnets logo
Et tidlig nummer av Vakttårnet

Vakttårnet – Forkynner av Jehovas rike er et blad som utgis av Jehovas vitner gjennom Vakttårnets bibel- og traktatselskap. Bladet ble til da Charles Taze Russell og hans medarbeidere bestemte seg for å utgi et tidsskrift i 1879. Russell inngikk en avtale med utgiveren av et kristent tidsskrift som het The Last Trumpet, som ikke lenger kunne ta hånd om utgivelsen av tidsskriftet sitt, og dermed fikk bladet Watch Tower overta Trumpets 5000 abonnenter.

Bladet ble den første tiden kalt Zion's Watch Tower and Herald of Christ's Prescence. Senere skiftet det navn til The Watch Tower and Herald of Christ's Prescence, og i dag kalles det The Watchtower Announcing Jehovah's Kingdom (Vakttårnet – Forkynner av Jehovas Rike).

Bladet kommer ut to ganger i måneden. Det inneholder artikler med et tydelig bibelsk teologisk og historisk preg. Det andre bladet som Jehovas vitner utgir, er Våkn opp!

Vakttårnet blir trykket to ganger i måneden (inkludert punktskriftutgaver og videoutgaver på tegnspråk). Fra og med 1. januar 2008 har Vakttårnet forskjellig fokus i det første og det andre nummeret hver måned. Nummeret som blir utgitt den første dagen i hver måned, fokuserer på religiøse artikler som kan tilbys publikum utenfor Jehovas vitner. Nummeret som blir utgitt den femtende dagen i hver måned, inneholder studieartikler for menigheten og saker som angår organisasjonen internt. Dette nummeret distribueres til medlemmene og andre interesserte via de lokale menighetene, men det tilbys ikke aktivt til allmennheten, slik tilfellet er med det første nummeret.

Hvert nummer av Vakttårnet inneholder følgende korte forord:

Laquote.svgFormålet med Vakttårnet er å opphøye Jehova Gud som universets Overherre. Bladet iakttar begivenhetene i verden og peker på hvordan de oppfyller bibelens profetier. Det trøster alle folkeslag med det gode budskap om at Guds rike om kort tid skal tilintetgjøre dem som undertrykker sine medmennesker, og at det skal gjøre jorden til et paradis. Det oppfordrer sine lesere til å vise tro på Guds regjerende Konge, Jesus Kristus, som utøste sitt blod for at menneske skulle kunne oppnå evig liv. Vakttårnet er blitt utgitt av Jehovas vitner helt siden 1879 (på engelsk). Det er upolitisk og bruker Bibelen som autoritet.Raquote.svg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]