Våkn opp!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Våkn opp! er et blad som utgis av Jehovas vitner gjennom Vakttårnets bibel- og traktatselskap og som kommer ut én gang i måneden.

Akkurat som det andre tidsskriftet til Jehovas vitner, Vakttårnet, er Våkn opp! et redskap som sprer organisasjonens budskap. Sammenlignet med søstertidsskriftet er Våkn opp! ikke i like sterk grad rettet mot religiøse og teologiske temaer, men tar opp alle sider ved livet og samfunnet.

Tidsskriftet har gjennomgått en lengre utvikling. I 1919 utga bibelstudentene et blad som ble kalt The Golden Age. I 1937 ble det erstattet av bladet Consolation. På noen språk ble det i en periode kalt Ny verden. I 1946 kom det nåværende bladet, Awake!, ut.

Inntil desember 2005 ble det utgitt to ganger i måneden. Men siden januar 2006 har bladet blitt utgitt månedlig. For tiden blir det utgitt en gang i måneden på de fleste språk som det utgis på. Bladet har 16 sider og er trykt i farger. Fra og med starten av 2019 er det tilgjengelig på 211 forskjellige språk (inkludert punktskrift-utgaver) hvert nummer kommer i et opplag på 78 282 000 eksemplarer.[1]

I hvert nummer av bladet kan man lese følgende korte forord:

SitatDette bladet utgis som et informativt familieblad. Det viser hvordan en kan løse problemer som oppstår i det daglige liv. Det har nyhetsmeldinger, forteller om folk i mange land, drøfter religiøse spørsmål, og redegjør for vitenskapelige emner. Men det er ikke alt. Det trenger under overflaten og peker på den egentlige betydning av det som skjer, samtidig som det alltid er politisk nøytralt og unnlater å forherlige én rase fremfor en annen. Og noe som er enda viktigere: Det bygger opp tilliten til Skaperens løfte om en trygg, ny verden som snart skal tre istedet for den nåværende, onde, lovløse verdensordning.Sitat

Referanser[rediger | rediger kilde]