Vår beste dag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Vår beste dag» er en norsk vise fra 1998 med tekst skrevet av Erik Bye og melodi av Jon Rosslund. Sangen ble opprinnelig skrevet til hundreårsjubileet til Hjemmet for Døve (nå: Stiftelsen Signo). Den første offentlige fremføringen gjorde et orkester bestående av døve musikanter, noe som gjorde stort inntrykk på Erik Bye.

Sangen ble utgitt i 2003 som første spor på musikkalbumet Støv og stjerner (Via Music), Erik Byes siste album før han døde i 2004, og med Sigbjørn Tveite som produsent.

Visa fikk ny oppmerksomhet gjennom NRKs selvpromoteringskampanje i 2010/2011, både i Erik Byes egen versjon og en nyinnspilling gjort av Marit Larsen sammen med Morten Qvenild.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gjersøe, Jørn (19. januar 2011). «Marit Larsen: - Glimrende initiativ». NRK. Besøkt 31. mars 2022. «Marit Larsen er glad for å få være stemmen i NRKs nye profilkampanje, der hun tolker Erik Bye. - Mørk som vinternatta, men med strimer av lys, sier NRK-sjef. Erik Bye-melodien «Vår beste dag» er sentral i en ny profil-kampanje fra NRK. Du har kanskje sett den allerede, på NRK1. Det er en kampanje som skal bidra til at folk reflekterer over hvordan NRK gjør dagen bedre for dem.» 
Forrige mottaker:
«Happiness» med Alexis Jordan
Nummer 1 på VG-lista med Marit Larsen
(Uke 11 2011)
Neste mottaker:
«On the Floor» med Jennifer Lopez feat. Pitbull