Våland skolekorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Våland Skolekorps ble grunnlagt i 1912, og er Stavangers eldste janitsjar-skolekorps etter Storhaug skolekorps.

Våland skolekorps er et aktivt skolekorps som i flere år har konkurrert på øverste nivå i janitsjar-konkurranser. Våren 2019 kom Våland skolekorps på en hederlig 6. plass i 1. divisjon for janitsjar skolekorps i Rogaland med flotte 84 poeng. De tre foregående årene vant korpset i samme divisjon. Årlig pleier også korpset å delta i Stavanger Open, samt arrange julekonserten “1000 lykter” i St. Petri kirke.

Korpset nå er inne i en fase med mange nye unge musikanter. Korpset har 45 medlemmer i en alder fra 9 til 18 år fordelt på senior, junior og aspirant. Antall medlemmer i skoleåret 2019/2020 viser en liten nedgang fra året før. Det blir i arbeidet videre viktig å sørge for god trivsel og stor spilleglede i korpset, og derav bidra til at korpset på sikt kan få flere medlemmer. Våland skolekorps har utsatt rekrutteringsarbeid til høsten 2020.  

Musikantene har faste ukentlige fellesøvelser for:  

  • Seniorkorps: onsdag kl. 17:30-20:00
  • Juniorkorps: onsdag kl. 18:00-19:30
  • Aspirantkorps: mandag kl. 14:00-15:00

I tillegg har alle musikanter individuell undervisning en gang i uken. I perioder har noen av de eldste musikantene slått sammen sin individuelle undervisningstid og spilt i grupper.

Styret i korpset jobber for følgende mål:  

  • Skape et godt miljø for medlemmene  
  • Skape utfordringer på rett nivå for alle musikantene  
  • Sikre en stabil medlemsmasse  
  • Effektivisere driften av korpset ytterligere

Å skape et godt miljø med trivsel og faglig utfordringer hvor korpsets medlemmer har lyst til å være med er styrets viktigste oppgave.

Alle foreldrene i korpset er fordelt på arbeidsgrupper som har ansvaret for å organisere de forskjellige aktiviteten i korpset.  Takket være aktive foreldre og musikanter kan korpset opprettholde sitt kvalitets- og aktivitetsnivå, samt bidra til at Våland skolekorps har en sunn økonomi.