Utopian Fields

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utopian Fields er et norsk rockeband fra Grenlandsområdet. Medlemmene traff hverandre på Skien videregående skole og kalte seg først Capricorn. Den første besetningen besto av Atle Byström (gitar), Tom Inge Andersen (bass), og Wetle Holtan (trommer). Senere ble Tor Odin Dahl rekruttert som andre gitarist. Denne besetningen debuterte som Utopian Fields på Huset i Skien, 21. oktober 1988. Til stede på denne konserten var Jørn Andersen som signerte bandet til plateselskapet Colours.

Tor Øyvind Follegg kom senere med som keyboardist. Gruppa spilte først som et rent instrumental band, men på førstealbumet er Lars Fredriksen med som vokalist. Han kom inn i bildet i tolvte time, og erstattet de opprinnelige vokal påleggene til Tom Inge Andersen og Tor Odin Dahl.

Debutalbumet kom ut på vinyl (1989) og hele førsteopplaget på 1100 eksemplarer var utsolgt allerede før platen kom ut. Albumet har senere også blitt utgitt på CD i serien Norske Albumklassikere (2021).

Album nummer to fulgte raskt i kjølvannet av denne suksessen. Det hadde arbeidstittelen «Fly On Days», men dette ble senere endret til «White Pigeon, You Clean…» (1990).

Albumet besto av 5 komposisjoner, men grunnet den lange spilletiden ble endringer gjort for å få disse til å passe inn på vinylformatet. Rekkefølgen ble omrokkert, og komposisjon «Valley of Decision» ble delt: «Valley of Decision 1» og «Valley of Decision 2».

Førsteopplaget av andrealbumet - også på Colours -måtte makuleres grunnet en teknisk feil i pressinga. Andreopplaget på gul label har aldri hatt bandets velsignelse.

På album nr to er det Bård Tufte Johansen som er vokalist. Ellers er besetningen den samme som på debuten.

Utopian Fields begynte også å spille inn et tredje album kalt «A Young man´s dream and the future now» som ennå ikke er ferdigstilt.  Dette albumet jobbes det med ennå - 30 år etter at det ble påbegynt.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Siste[rediger | rediger kilde]

Benjamin Grinilia - gitar og vokal

Tom Inge Andersen - bass

Marius Ystad - keyboards

Assosiated:

  • Atle Byström ( Al DeLoner) - gitar
  • Raymond Nilsen - lydingenør, produsent etc.

Tidligere[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]