Ekstragalaktisk astronomi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Utenomgalaktisk astronomi)
Hopp til: navigasjon, søk

Utenomgalaktisk astronomi er den grenen av astronomien som omhandler objekter utenfor vår egen galakse, Melkeveien. Med andre ord er det studier av alle astronomiske objekter som ikke er dekket av galaktisk astronomi.

Etter som instrumenteringen er blitt bedre kan fjernere objekter nå bli undersøkt i detalj. Det er derfor nyttig å dele denne grenen inn i nær utenomgalaktisk astronomi og fjern utenomgalaktisk astronomi. Førstnevnte undergren beskriver studiet av objekter som galakser i vår egen lokale gruppe, som er nær nok til at detaljerte analyser av innholdet (for eksempel supernovarester og åpne stjernehoper) er mulig. Sistnevnte undergren beskriver studiet av objekter som er tilstrekkelig langt unna til at bare de mest lyssterke objektene er observerbare.

Noen av temaene er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b M. E. Bailey, David Arnold Williams - Dust in the universe: the proceedings of a conference at the Department of Astronomy, University of Manchester, 14-18 December 1987 - Page 509 (Google Books accessed 2010)
astronomistubbDenne astronomirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.