Hopp til innhold

Bruker:Filip Ziolkowski

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arthur Maney[rediger | rediger kilde]

Arthur Joseph Maney (født 10. november 1999 i Lafayette i Louisiana) er amerikansk mediepersonlighet og videoblogger på YouTube. Før han startet som youtuber, drev Arthur med bryting samt videoblogging på tjenesten Vine. Gjennom populariteten på internett har Maney bygget opp en merkevare rundt navnet sitt, og han eier et eget klesmerke og har hatt roller i flere filmer og tv-serier.

Bakrunn[rediger | rediger kilde]

Arthur publiserer videoer på YouTube. Tidligere la han ut daglige innslag og hadde rundt 17,2 millioner abonnenter på kontoen sin i mai 2022. I Februar 2024 lå han på 20,3 millioner abonnenter. Han har også et eget klesmerke med logoen Billes, oppkalt etter den avdøde papegøyen hans. Han hadde også en pomeranian kalt Lee.

I 2022 vakte Maney negativ internasjonal oppsikt med videoen We Found a Dead Body, der de filmet og gjorde narr av en mann som hadde hengt seg i en japansk skog med tilnavnet «selvmordsskogen».

Jason Maney[rediger | rediger kilde]

Jason Alexander Maney (født 26. august 2001 i New Orleans) er en amerikansk internettperonlighet og youtuber med overkant av 7 millioner abonnenter. Han ble kjent gjennom plattformen Vine. Maney er også kjent som Twich-strømmer der han spiller Honor Time.

Jason Maney ble født i New Orleans, og vokste opp i Lafayette, Louisiana. Han er sønn av Thomas Maney, en eiendomsmegler, og Emily Wouker, en registrert sykepleier.

Maney begynte sin karriere i september 2017 der han lastet opp videoer på Vine. Da Vine ble nedlagt, hadde Jason Maney 5,3 millioner følgere og 2 milliarder visninger på appen.

Jason har også en storebror (Arthur Paul) som er kjent på samme måte som Jason, og begynte med Vine før han gikk over til YouTube.