Hopp til innhold

Universitetet i Tallinn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Universitetet i Tallinn
Grunnlagt2005
BeliggenhetTallinn
Studenter7800 (2008)
Ansatte200 (2008)
MedlemskapEUA
Nettstedhttps://www.tlu.ee/ (estisk), https://www.tlu.ee/en/ru (russisk), https://www.tlu.ee/en (engelsk)
Kart
1 = Tallinn University Academic Library
Universitetet i Tallinn
59°26′20″N 24°46′18″Ø

Universitetet i Tallinn (estisk: Tallinna Ülikool (TLÜ)) er en av de største institusjonene innen høyere utdanning i Estland. Det ligger i hovedstaden Tallinn.

Universitetet ble opprettet i 2005 gjennom sammenslåing av flere separate universitet, av hvilke Tallinns pedagogiske universitet var det største, flere forskningsinstitutt, og Estlands forskningsbibliotek. Universitetet har et tyngdepunkt i humaniora, men har også en voksende naturfagseksjon, og en lang tradisjon for lærerutdanning og pedagogisk forskning.

Universitetet har seks fakulteter: Kunst, Pedagogikk, Idrettsvitenskap, Språk og litteratur, Matematikk og naturvitenskap og Samfunnsvitenskap. I tillegg kommer to separate institutt for historie og humaniora, den Baltiske film- og mediaskolen og fire forskningsinstitutter: for estisk demografi, økologi, utdanningsvitenskap og internasjonale studier. Distriktshøgskolene i Haapsalu og Rakvere er også en del av universitetet.

Flere av studiene tilbys på engelsk, og universitetet har som mål å bli det mest internasjonale universitetet i Baltikum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]