Undercover Boss Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Undercover Boss Norge
Generell informasjon
SjangerReality-serie
Prod.landNorge
Sesonger1
Episoder10
Lengde60 min. (per episode)
SpråkNorsk
Bak kamera
SkapereStephen Lambert
Sending
Periode8. mars10. mai 2011
TV-kanalTV 2
Eksterne lenker
Offisiell nettside

Undercover Boss Norge er en norsk realityserie som gikk på TV 2 i 2011. Her skulle en person med en høy lederstilling i en stor bedrift gå undercover som prøveansatt i egen bedrift. Den var basert på Undercover Boss, utviklet av britiske Channel 4.

Premieren ble sett av 550 000 og hadde en markedsandel på 34 prosent.[1]

Format[rediger | rediger kilde]

Hver episode har en høytstående leder eller eier av et selskap som går undercover som prøveansatt i egen bedrift. Lederne endrer utseende og bruket et pseudonym med fiktiv bakgrunn. Den fiktive forklaringen på at et kamerateam følger dem er at det er en del av en dokumentar om prøveansatte innenfor en bestemt bransje, eller at det er en konkurranse mellom lederen og en annen prøveansatt, hvor vinneren får jobben. De bruker omtrent en uke undercover, hvor de arbeider i ulike områder av selskapet, med forskjellige jobber og i de fleste tilfeller forskjellige steder hver dag. De er utsatt for en rekke problemstillinger med underholdende resultater, og de bruker alltid tid på å bli kjent med de som jobber i bedriften, i tillegg til å lære om deres faglige og personlige utfordringer.

På slutten av uken går lederne tilbake til sin sanne identitet og kaller inn de ansatte de jobbet med til individuelle samtaler på bedriftens hovedkontor. Sjefene avslører sin identitet, og belønner hardt arbeidende ansatte med gaver, forfremmelse, eller økonomiske belønninger, mens andre ansatte får opplæring eller bedre arbeidsforhold.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «En halv million gikk undercover». kampanje.com. 2011. Besøkt 17. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for filmdatabaser i Wikidata