Undelstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Undelstad
Beliggenhet
Kart
Undelstad
59°50′22″N 10°27′27″Ø

Undelstad er et boligområde rundt Undelstad gård, som utgjør en grunnkrets i delområdet Fusdal i Asker kommune. Postnummeret er 1387 Asker.

Byggingen startet i 1958 da bonden på Undelstad gård solgte eiendommer i det som ble hetende Undelstadlia. Senere bygslet den samme bonden ut eiendommer opp på flaten langs dagens Undelstadveien og Undelstad Terrasse. Der ble hovedsakelig rekkehusbebyggelse oppført som ble malt i forskjellige farger. Husene ble avbildet i Jotuns fargekart.

Nærliggende områder er Høn og Båstad.

De første innbyggerne pendlet til Oslo med toget som de tok fra Høn stoppested. Der var det i det lille bygget på perrongen et postkontor. Utenfor stasjonen var det kolonialbutikk. På stasjonen var en benk, under denne satte togpendlerene igjen sine kalosjer de brukte når de krysset de sølete jordene. Motorveien ble først bygget ut langs Undelstadlia rundt 1970.

På flaten i Undelstadveien var det de første årene grønnsaksbod der den lokale grønnsaksbonden solgte av årets grøde. Nær dette stedet ble butikken «Markestad» oppført. Butikken drev fremdeles i mai 2000. Den ble senere nedlagt etter en kort periode med tyrkisk drevet butikk i de samme lokaler. Lokalene ble senere brukt til lager og youghurtproduksjon og senere til kontorer.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • «Undelstad», i Tor Chr. Bakken (red): Budstikkas store Asker og Bærum-leksikon, Kunnskapsforlaget 2008, s. 464, ISBN 978-82-573-1534-4

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]