Ulv i fåreklær

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ulv i fåreklær
orig. Волки и овцы: бееезумное превращение
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, familiefilm, filmkomedie[1]
NasjonalitetRussland
Utgivelsesår2016
Lengde80 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
Produsent(er)Sergej Seljanov, Vladimir Nikolajev
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Aleksandr Petrov, Jelizaveta Bojarskaja, Sergej Bezrukov, Jurij Galtsev, Jekaterina Ivantsjikova, Andrej Rozjkov
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapWizart Animation
DistributørADS Service (Ungarn),[2] Hulu
Premiere(r)22. april 2016, 2. mars 2017 (Ungarn)[2]
OppfølgerUlv i fåreklær 2
Eksterne lenker

Ulv i fåreklær (originaltittel: Волки и овцы: бе-е-е-зумное превращение) er en russisk film fra 2016, regissert av Maksim Volkov og Andrej Galat.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

En sau ved navn Ziko møter ulven Grå, og flykter skrikende tilbake til sauelandsbyen sin. Den kloke lederen for ulveflokken, Magra, kunngjør at han snart ønsker å trekke seg tilbake. To andre ulver ønsker å ta over etter lederskapet etter Magra. Den ene ulven er Ragear, en egoistisk ulv som ofte er i dårlig humør, og som ser bort fra Magras verdier for alle liv - inkludert byttedyr.

Den andre ulven heter Grå, som er forelsket i den vakre ulven Bianca. Imidlertid tar han aldri noe seriøst, til Biancas store fortvilelse. Grå ydmyker Ragear flere ganger, noe som får Bianca til å avslutte forholdet til ham. Hun mener at han fremdeles er alt for umoden til å være deres neste ulveleder. Grå besøker en feiring i en leir for sigøynere, og møter den eksentriske haren Mami. Hun gir Grå en trylledrikk, som forvandler ham til en vær.

Grå må deretter flykte fra sin tidligere ulveflokk, og Grå blir slått bevisstløs. Senere våkne han opp i sauelandsbyen, under Lyras omsorg. Grå sliter med å takle sin nye form. Men ulveflokken tror at Grå stakk av, fordi han var alt for redd til å slåss mot Ragear. Men Grå føler seg snart ensom, og vender tilbake til fjellene. Han møter Bianca, som forteller ham om Ragears overtakelse og Magras dødsfall (men uvitende om at det var Ragear som drepte Magra)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]