Ubok

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ubok
URLhttp://ubok.no
Type nettstedBokbase, forum, blogg
Tilgjengelige språkNorsk
Lansert2011

Ubok (også omtalt som ubok.no) er et uavhengig, norsk nettsted for ungdom der en kan lese om ungdomsbøker, diskutere og dele leseopplevelser. Ubok har et forum, en blogg og en database over bøker. Ubok har eksistert siden 2011, tidligere under navnet ungdomsbøker.no.

Innhold[rediger | rediger kilde]

På Uboks forum kan en diskutere og anbefale bøker, delta i lesesirkler og dele tekster og dikt en har skrevet selv. Der er det også spill og leker om bøker.

Uboks blogg publiserer nyheter om ungdomslitteratur. Det kan være forfatterintervjuer, lister over bøker med samme tema, konkurranser, nye bøker og månedens bok. Hver måned er det et nytt tema.

Uboks bokbase inneholder en oversikt over ungdomsbøker. I februar 2015 omfattet den nesten 2800 nye og gamle bøker på bokmål, nynorsk, svensk og engelsk. Bøkene er sortert etter temaer og sjangre og merket med hashtagger (emneord). Antall stjerner viser lesernes vurdering av hver bok.

Redaksjon og drift[rediger | rediger kilde]

Initiativtaker og leder for Ubok er lektor og redaktør Nina Aalstad (født 1981). Nettsida blir drevet på frivillig basis av en redaksjon med 8 medlemmer. Ubok har også en egen ungdomsredaksjon av aktive medlemmer som blogger og planlegger.

Ubok.no drives av Ubok-foreningen (stiftet 2014)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]