U.S. Air Force Test Pilot School

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
U.S. Air Force Test Pilot School
Basisdata
Aktiv1944–
MottoScientia est Virtus
LandUSA
Etablert1944
Størrelse150
HovedkvarterEdwards Air Force Base
Operativt oppdrag
Rolletestflyverskole

U.S. Air Force Test Pilot School er USAs flyvåpens skole for prøveflygere, som utdanner flygere, flyteknikere / flymekanikere og navigatører til testprogrammene for nye og nyoverhalte fly og nye flymonterte våpensystemer.

Skolen ble opprettet 9. september 1944 som en prøveflygings treningsenhet ved Wright-Patterson Air Force Base (AFB) i Dayton, Ohio. 4. februar 1951 ble skolen flyttet til Edwards Air Force Base, der den ligger nå, på grunn av stabilt godt vær og luftrom med lite trafikk i Mojave ørkenen i det sørlige California. Mellom 1962 og 1972 utdannet skolen astronauter utvalgt blant flyvåpenets prøvepiloter, men dette ble avsluttet da de bemannede romferdene tok slutt. Vanligvis er det 20 studenter på hvert kull, selv om det tidligere ofte var mindre grupper på kursene.

Skolen bygninger ved Edwards AFB

Skolens formål[rediger | rediger kilde]

Formålet med å opprette skolen var å redusere det store antall havarier under prøveflyginger i 1940-årene, og å øke antall nyttige prøveflyginger, ved å standardisere og kvalitetssikre utdannelsen og sertifisering av prøveflygere. Skolen har opprettet spesielle tilpassede kurs etterhvert som flyene har fått mer avanserte systemer og mer moderne elektronikk. Skolen går inn for å utdanne kandidater med en profesjonell holdning, med stor tilpassningevne og evne til kritisk tenkning for å kunne gjennomføre omfattende testprosedyrer og gi god utredning av fly og våpensystemer for fly. Med denne ambisjonen ønsker skolen å være verdens ledende treningssenter for teoretisk og praktisk prøveflyging.

Opptak og utvelgelse av kandidater[rediger | rediger kilde]

Det er flere tusen søkere til hvert kurs og flere piloter har søkt flere ganger før de får plass på kurset. Sivile oppfordres også til å søke på den lengste kursrekken.

Skolens F-80

Utvekslingsprogram[rediger | rediger kilde]

Noen av studentene sendes på besøk/utveksling til de andre testflygingskolene som Naval Test Pilot School ved Patuxent River Naval Air Station, Maryland, Empire Test Pilots School ved Boscombe Down i England, og EPNER (École du Personnel Navigant d'Essais et de Réception) i Frankrike. Studentene har stor nytte av å lære kulturen ved de andre skolene og de får mulighet til å prøvefly mange flere flytyper.

Studieopplegg[rediger | rediger kilde]

Pensum ved skolen er lagt opp til at kandidatene får en mastergrad i prøveflygingsteknikk ved flyvåpenets flytekniske høyskole etter 48 ukers studium. Studentene må fullføre 20 enkeltkurs som krever normert tid på 50 timer pr.uke i de 48 ukene. Utdanningen består av forelesninger, testflyprogram og simulatorflygingsprogram.

For å få godkjent eksamen må kandidaten gjennomføre et stort antall skriftlige og muntlige eksamener og fly og simulator program med gode karakterer. Det er flere utmerkelser som tildeles de beste studentene i de forskjellige disiplinene ved skolen.

Det er tre forskjellige linjer ved skolen:

  • Prøveflygingspilot
  • Flymekaniker/tekniker for prøveflygingsprogram
  • Prøveflygingsnavigator

Historien[rediger | rediger kilde]

Packard-LePere Lusac 11 dobbeldekker.

De forente staters militære har testet fly siden offiserer fløy med Orville Wright i 1909. Betegnelsen prøveflyginspilot ble ikke benyttet før det ble opprettet en prøveflygingsskvadron ved flyplassen Wright Field under første verdenskrig. Både utvelgelsen av piloter og strukturen i prøveflygingsopplegget var relativt tilfeldig i den første tiden.

Skolens flypark[rediger | rediger kilde]

Anskaffelse av fly har stadig vært en utfordring for skolens ledelse. Etterhvert har flyparken blitt utvidet med:

Våpenskjold[rediger | rediger kilde]

Den uoffisielle "Howland Owl" logo fra skolens første år.

I 1956, valgte skolen sitt offisielle våpenskjold som fremstilte en regnestav foran profilen av et klatrende jagerfly og valgspråket: Scientia est Virtus — som kan oversettes fra latin med "kunnskap er makt". Den nye logoen understreket viktigheten av teknisk teoretisk innsikt og kunnskap og flyoperative praktiske ferdigheter som uunnværlig for å utrede egenskapene til moderne fly. Den nye logoen erstattet en tidligere uoffisiell figur av dr.Howland Owl, en tegneseriefigur som var på nesa av flere av skolens fly.

Se også[rediger | rediger kilde]

Det finnes mange referanser på engelsk i den engelske artikkelen der det også er oversikt over de forskjellige prisene og utmerkelsene for de beste studentene.