Tygerberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tygerberg
Campusen til Stellenbosch University i Tygerberg sett fra luften
LandSør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Postnummer7505
Kart
Tygerberg
33°51′16″S 18°35′03″Ø

Tygerberg er en av de nordøstlige forstedene til Cape Town i Sør-Afrika. Det er også navnet på høydedraget over byen. Tygerberg Mountain Bike Club holder til i dette området. De er oppsynsmenn i Majik Forest som har flott utsikt og noen morsomme stier. Forstaden ligger omtrent 25 km fra sentrum av Cape Town.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nederlandske og tyske bosettere som slo seg ned i Cape-regionen fra 1652, oppkalte åsen «Tigerberg» etter det stripete og spraglete inntrykket de fikk av den gamle vegetasjonen her, selv om det fantes en rekke store rovdyr i området på den tiden, men ingen tigre.

I 1996 ble de seks bydelene Bellville, Durbanville, Goodwood, Parow, Khayelitsha og Mfuleni slått sammen til City of Tygerberg.

Infrastruktur[rediger | rediger kilde]

En del av åsen er utpekt som et naturreservat, Tygerberg Nature Reserve. I Tygervalley finnes et nyetablert boligområde med kunstige innsjøer og flere restauranter, modellert etter Victoria & Alfred Waterfront i Cape Town og kjent som Tygervalley Waterfront. I nærheten ligger også det store kjøpesenteret Tygervalley Shopping Centre.

Sør for Tygerberg ligger Tygerberg sykehus. Det er et universitetssykehus tilknyttet Universitetet i Stellenbosch. I campusen er det også flere boliger og et studentsentrum med spisesal.

Sammen med Bellville tilhører City of Tygerberg campusen til University of the Western Cape (UWC).

Se også[rediger | rediger kilde]