Ture Schwebs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ture Schwebs
Født6. juli 1950Rediger på Wikidata (71 år)
Beskjeftigelse MedieviterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ture Schwebs (født 6. juli 1950) er en norsk litteraturviter, forsker og fagbokforfatter.

Schwebs er professor ved Høgskolen på Vestlandet . Han har hovedfag i nordisk litteratur fra Universitetet i Bergen, og arbeidet 10 år i videregående skole, før han i 1990 ble tilsatt ved HiB.

Schwebs har i sin forskning særlig konsentrert seg om medie- og norskfaglige emner. Hans forskningsinteresser er knyttet til tekstformer og sjangrer i nye medier, tekstkulturens forhold til den digitale informasjonsteknologien og til barn og unges ikt-bruk.

Schwebs er forfatter, sammen med Helge Østbye, av læreboken Media i samfunnet, som kom første gang i 1988. Denne boken er i 2020 kommet i sin åttende utgave, med Brita Ytre-Arne som medforfatter. Denne boken er mange norske mediestudenters første møte med disiplinen. En annen bok, som var viktig i sin samtid, er Skjermtekster fra 1994, med Schwebs som redaktør. I 1996 kom han med CD-ROMen Rom for norsk. Schwebs er videre forfatter av Tekst.no, første gang utgitt i 2001, sammen med Hildegunn Otnes. I 2010 kom Tekst 2 null, forfattet sammen med Jon Hoem.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]