True Crime

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
True Crime
Generell informasjon
Prod.landUSA USA
UtgivelsesårUSA 19. mars 1999
Lengde127 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørClint Eastwood
ManusforfatterStephen Schiff
Paul Brickman
ProdusentClint Eastwood
Richard D. Zanuck
KomponistLennie Niehaus
Foran kamera
MedvirkendeClint Eastwood
Isaiah Washington
Denis Leary
Lisa Gay Hamilton
James Woods
FilmselskapMalpaso Productions
Warner Bros.
Eksterne lenker

True Crime er en amerikansk thriller fra 1999, regissert av Clint Eastwood. Den er basert på Andrew Klavan sin roman fra 1995 med samme navn.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Steve Everett (Clint Eastwood) - en journalist fra Oakland som sliter med alkoholisme – skal dekke henrettelsen av drapsdømte Frank Beechum (Isaiah Washington). Everett ser på bakgrunnen for saken, og begynner å tro at Beechum kan ha blitt feilaktig dømt. Men han skal etter planen henrettes litt over tolv timer senere, så Everett har veldig lite tid på seg til å renvaske ham. Everett intervjuer et vitne, Dale Porterhouse, som påstår at han så Beechum i en butikk hvor ett drap fant sted.

Dale sa i sin forklaring til politiet, at Beechum holdt en pistol. Everett mener at på grunn av hvordan butikken var utformet, så kunne Dale umulig ha sett om Beechum faktisk holdt en pistol eller ikke. Everett tror Dale løy til politiet for å imponere venner og kollegaer. Everett snakker med statsadvokat Cecelia Nussbaum (Frances Fisher) om Beechum kan være uskyldig. Nussbaum nevner at en annen person også ble avhørt etter drapet. En ung mann, Warren (Bernard Hill) som sa han bare hadde stoppet for å kjøpe en brus fra en brus-automat i nærheten av åstedet.

Everett tror Warren er den virkelige morderen. Han sporer opp Angela Russel (Hattie Winston) - Warren`s bestemor, som ikke tror at barnebarnet hennes kan ha drept noen. Samtidig har Everett`s kone (Diane Venora) oppdaget hans affære med avis-redaktørens kone, og kaster ham ut av huset. Everett begynner å drikke igjen når han ser nyhetene på TV, som viser et bilde av drapsofferet med en medaljong. Everett innser at han har sett den før, hos Angela Russel. Everett reiser tilbake til Angela. Når han forteller om medaljongen, innser hun at hennes barnebarn faktisk var den skyldige. De reiser til guvernøren for å stoppe henrettelsen. Men det kan være for sent.

Ved dødsstraff insjiseres tre stoffer rett etter hverandre. Ett stoff som gjør at den dødsdømte sovner, ett stoff som lammer muskler. Samt en tredje, som er dødelig. Når de nærmer seg guvernørens herskapshus, har det første stoffet allerede blitt injisert i Frank`s kropp - og han har mistet bevisstheten. Guvernøren tar en telefon for å stoppe denne prosessen. Legene prøver å gjenopplive Frank, og hans kone Bonnie (Lisa Gay Hamilton) banker på vinduet og roper at ektemannen må våkne. Seks måneder senere - en uke før jul - skal Everett kjøpe julegave til datteren. Han får øye på Frank og hans familie på kjøpesenteret. Steve og Frank legger merke til hverandre, før de igjen går hver sin vei.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]