Hopp til innhold

Transmetro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Transmetro er det norske navnet på tegneserien «Transmetropolitan» skrevet av Warren Ellis og tegnet av Darick Robertson. Serien ble i Norge utgitt i bladet Inferno, som ble lagt ned før serien rakk å bli fullført.

Handlingen i Transmetro foregår i en ikke navngitt storby en gang i fremtiden. Hovedpersonen er spaltisten Spider Jerusalem, som må dra ned fra sitt tilfluktsted i fjellene og inn til byen for å oppfylle en kontrakt med sin forlegger. Han gjenopptar jobben som spaltist i «The Word», som byens største avis.

Jerusalem driver oppsøkende journalistikk og er i opposisjon til alle etablerte autoriteter, og befinner seg ofte i klammeri med styresmaktene. Metodene hans er mildt sagt uortodokse, og innebærer både avlytting, trusler og utpressing.

Gjennom serien driver Ellis skarp satire rettet mot bl.a. politikk, religion, vitenskap og populærkulturen. Ved at handlingen er lagt til fremtiden abstraheres og overdrives dagligdagse situasjoner og resultatet er både humoristisk og tidvis også ganske skremmende.

Autoritetsdata