Tragic Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tragic Love
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm, kortfilm
SjangerDrama
Utgivelsesår1909
Prod.landUSA
Lengde15 min.
Bak kamera
RegiD.W. Griffith
ManusforfatterD.W. Griffith
SjeffotografG.W. Bitzer
Arthur Marvin
Foran kamera
Hovedrolle(r)Arthur V. Johnson
Premiere11. februar 1909
Eksterne lenker

Tragic Love er en amerikansk stum kort dramafilm fra 1909, regissert av D.W. Griffith.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Bob Spaulding møter Dr. Rankin og hans kone på gaten når ekteparet blir engasjert i en voldelig krangel. Doktoren er i ferd med å slå sin kone, når Bob blander seg inn og pådrar seg harme fra legen. Under kaoset slipper Mrs. Rankin vesken sin. Fra et kort på innsiden av vesken får Bob vite adressen, og går dit for å returnere vesken. De møtes, og det blir kjærlighet ved første blikk. Men hun er allerede gift, og de kan derfor ikke bli sammen. Bob går deretter til en café, hvor han drikker et glass øl.

Men et par kjeltringer putter ett stoff i glasset hans, noe som slår ham ut. Deretter rapper kjeltringene med segg alle verdisakene hans, og en av dem finner kortet som Bob tidligere hadde funnet i vesken til fru Rankin. Kjeltringen bestemmer seg for å gå til adressen på kortet, hvor han blir tatt på fersk gjerning av doktoren - som han skyter i en slåsskamp. I mellomtiden har Bob blitt kastet ut av cafeen, fordi de mener at han er alt for alkohol-påvirket. Han vandrer målløst rundt,frem til han kommer hjem til legen akkurat i det kjeltringen forsvinner fra eiendommen.

Men inni i huset snubler Bob og faller over legens kropp, hvor han ligger med kjeltringens pistol rett ved siden av seg. Der blir Bob oppdaget av doktorens kone. Han står over den livløse formen med en pistol i hånden, ute av stand til å redegjøre for handlingene sine. Kona tror imidlertid at han ikke er skyldig, og hun lar ham komme seg unna. Etter at han forlater byen, får han ansettelse i en annen by som maskinist ved en fabrikk. Men han blir fremdeles hjemsøkt, og anklager seg selv for en forbrytelse han aldri hadde begått.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tragic Love». Silent Era (engelsk). Besøkt 27. april 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Tragic LoveInternet Movie Database Rediger på Wikidata