Hopp til innhold

Toyota Auris HSD

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Toyota Auris HSD er den første fullhybridbilen som er serieprodusert i Europa. Modellen som hører til i kompaktklassen (C-segmentet) ble lansert i Norge i september 2010. HSD-modellen deler E150-plattformen med Toyota Auris og Toyota Corolla.

Konseptet ble vist første gang på bilutstillingen i Frankfurt i 2009. Denne utgaven hadde den såkalte Toyota Hybrid Synergy Drive-teknologien, 18" lettmetallfelger med dekk med lav rullemotstand, stor bakspoiler, senket karosseri, seter, dashbord og paneler med skinntrekk, instrumentbelysning i hybridblå farge og tak med solcellepanel.

Produksjonsmodellen ble vist på bilutstillingen i Genève i 2010. Serieproduksjonen startet i mai 2010 på Toyotas anlegg i Burnaston. Bilen kom i salg i Storbritannia 1. juli 2010. Motor- og hybridteknologien er den samme som i Toyota Prius med en 1,8 liters bensinmotor med 4 sylindre og Atkinsonsyklus. Bilen har en batteripakke med nikkel-metallhydrid-batterier (NiMH). Drivstofforbruket ved blandet kjøring er 0,39 l/mil og utslippet av karbondioksider er 89 g/km etter de europeiske standardnormene.

Autoritetsdata