Tore Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Pedersen
Født29. september 1969[1] (50 år)
Fredrikstad
Beskjeftigelse Fotballspiller, idrettsagent[2]
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Kniksenprisen for årets forsvarsspiller (1993)
Høyde185 centimeter
Posisjonforsvarsspiller
For fotballspilleren med samme navn som spilte for Rosenborg på 1960-tallet, se Tore Pedersen (RBK-spiller).

Tore André Pedersen (født 29. september 1969 i Fredrikstad) er en tidligere norsk fotballspiller. Hans posisjon på banen var midtstopper. Pedersen var en «klubbnomade» som har spilt på høyt nivå for ni forskjellige klubber i fem land. Han var også fast på landslaget på første halvdel av 1990-tallet, og spilte totalt 45 A-landskamper.

Pedersen var mye plaget av skader i sin fotballkarriere. Han spilte samtlige av Norges VM-kvalifiseringskamper til USA-VM i 1994, men pådro seg en korsbåndskade kort tid før sluttspillet, og måtte derfor bli hjemme. Også under hans opphold i Wimbledon i 1999 pådro han seg en alvorlig kneskade, og tilbragte halvannet år på sidelinjen.

Det var ventet at han kom til å legge opp på grunn av denne kneskaden, men han kom tilbake på fotballbanen i 2001 – først for 4.divisjonsklubben Trosvik, og returnerte sesongen etter til FFK, som han hjalp til to strake opprykk og en etterlengtet retur til Tippeligaen. Pedersen spilte etter dette 1 sesong i sin moderklubb Selbak. Spiller nå for Oslo Diamantene.

Klubber: Selbak, Fredrikstad (to perioder), IFK Göteborg, Brann, Oldham (utlån), Sanfrecce Hiroshima, FC St. Pauli, Blackburn, Eintracht Frankfurt, Wimbledon, Trosvik.

Spilte 10 kamper på utlån til Oldham i 1993/94. Fra Brann til St. Pauli i 1995. Kontrakten med St. Pauli gikk ut 30. juni 1997 (p.g.a. nedrykk til 2. bundesliga, og var fri til å gå hvor han ville, selv om klubben ville beholde ham). Var på prøvespill i Bolton Wanderers, Blackburn og West Ham United, men valgte Blackburn Rovers for £750,000 (skulle overta etter Henning Berg da han ble solgt til Manchester United).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

altomfotball.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]