Tore Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Pedersen
Født29. september 1969 (49 år)
Fredrikstad
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Kniksenprisen for årets forsvarsspiller (1993)
Høyde185 centimeter
Posisjonforsvarsspiller
For fotballspilleren med samme navn som spilte for Rosenborg på 1960-tallet, se Tore Pedersen (RBK-spiller).

Tore André Pedersen (født 29. september 1969 i Fredrikstad) er en tidligere norsk fotballspiller. Hans posisjon på banen var midtstopper. Pedersen var en «klubbnomade» som har spilt på høyt nivå for ni forskjellige klubber i fem land. Han var også fast på landslaget på første halvdel av 1990-tallet, og spilte totalt 45 A-landskamper.

Pedersen var mye plaget av skader i sin fotballkarriere. Han spilte samtlige av Norges VM-kvalifiseringskamper til USA-VM i 1994, men pådro seg en korsbåndskade kort tid før sluttspillet, og måtte derfor bli hjemme. Også under hans opphold i Wimbledon i 1999 pådro han seg en alvorlig kneskade, og tilbragte halvannet år på sidelinjen.

Det var ventet at han kom til å legge opp på grunn av denne kneskaden, men han kom tilbake på fotballbanen i 2001 – først for 4.divisjonsklubben Trosvik, og returnerte sesongen etter til FFK, som han hjalp til to strake opprykk og en etterlengtet retur til Tippeligaen. Pedersen spilte etter dette 1 sesong i sin moderklubb Selbak. Spiller nå for Oslo Diamantene.

Klubber: Selbak, Fredrikstad (to perioder), IFK Göteborg, Brann, Oldham (utlån), Sanfrecce Hiroshima, FC St. Pauli, Blackburn, Eintracht Frankfurt, Wimbledon, Trosvik.

Spilte 10 kamper på utlån til Oldham i 1993/94. Fra Brann til St. Pauli i 1995. Kontrakten med St. Pauli gikk ut 30. juni 1997 (p.g.a. nedrykk til 2. bundesliga, og var fri til å gå hvor han ville, selv om klubben ville beholde ham). Var på prøvespill i Bolton Wanderers, Blackburn og West Ham United, men valgte Blackburn Rovers for £750,000 (skulle overta etter Henning Berg da han ble solgt til Manchester United).

Referanser[rediger | rediger kilde]


Kilder[rediger | rediger kilde]

altomfotball.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]