ToolTalk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

ToolTalk er et kommunikasjonssystem som ble utviklet av Sun Microsystems (SunSoft) for å kunne la programmer kommunisere med hverandre mens de kjører. Programmer som støtter ToolTalk kan konstruere høynivå-beskjeder og håndtere disse til systemets ToolTalk-server som avgjør hvem som er riktige mottager og (etter å ha mottatt tillatelse) videresende beskjeden. Selv om ToolTalk opprinnelige var kun tilgjengelig for SunOS og Solaris har systemet senere blitt utviklet for en rekke kommersielle UNIX-varianter.

I enkleste forstand kjenner ToolTalk kun til beskjeder og parametere. Eksempelvis blir beskjedene «close window» (steng vindu) og «close application» (steng program) betraktet som helt forskjellige, selv om de begge har kommandoen «close». I kontrast er Apple Computers AppleScript langt mer objektorientert og hvor disse kommandoene faktisk er enkel kommando «close» som kan bli gitt to ulike objekter. I kontrast må programmer med ToolTalk-støtte krever derfor en «fortolker» som kan forstå og dekode enhver beskjed.

Det er uklart hvor utbredt ToolTalk har blitt. Det blir nevnt svært sjelden på Internett, men det kan være en indikasjon på alder enn på utstrakt bruk. Suns egen dokumentasjon er dog svært begrenset.

Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.