Tom Tancredo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Tancredo
Tom Tancredo, official Congressional photo.jpg
Født20. desember 1945Rediger på Wikidata (74 år)
DenverRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Northern Colorado (–1968)[1], Holy Family High School (Broomfield, Colorado) (–1964)[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Parti Det republikanske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Signatur
Tom Tancredos signatur

Thomas Gerard Tancredo (født 20. desember 1945 i Denver i USA) er en amerikansk politiker fra Det republikanske parti. Han satt i Representantenes hus fra 3. januar 1999 til 3. januar 2009, hvor han representerte et distrikt som dekket en del av Denver og omliggende områder i Colorado. Tancredo var kandidat til den republikanske nominasjonen til presidentvalget i 2008, men trakk seg den 20. desember 2007, før noen av valgene var gjennomført. Han tok heller ikke gjenvalg til Kongressen i 2008.

Tancredo tilhører sitt partis høyrefløy, og hans nasjonale politiske karriere har vært basert på krav om en strengere immigrasjonskontroll. Tancredo ble nasjonalt kjent for svar på hypotetiske spørsmål under et radiointervju, der han sa at gjengjeldelsesangrep mot Mekka og Medina kunne være reaksjoner dersom islamistiske terrorister gjennomførte atomvåpenangrep i USA.

26. juli 2010 annonserte han at han ville stille i Colorados guvernørvalg 2010, for partiet American Constitution Party. Han hadde tidligere i måneden truet de to republikanske kandidatene, som møtes i primærvalg 10. august, at om de ikke lå bedre an enn den demokratiske kandidaten John Hickenlooper på meningsmålingene, ville han stille.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


politikerDenne politiker- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.