Hopp til innhold

Todd Terry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Todd Terry
Født18. apr. 1967[1]Rediger på Wikidata (57 år)
Brooklyn
BeskjeftigelseKlubb-DJ, DJ, plateprodusent, komponist, plateartist Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Medlem avMasters at Work
Musikalsk karriere
SjangerHouse
Aktive år1987
PlateselskapAstralwerks, Warlock Records
Nettstedhttp://www.toddterry.com

Todd N. Terry (født 18. april 1967 i Brooklyn, New York) er en amerikansk DJ og plateprodusent innen sjanger house og electronica.

Todd Terry var banebrytende i house sjangeren i det tidlige Chicago-soundet fra 1984 til 1986. Han mikset lydene av house med hip-hop-pauser for å skape en mer energisk og populær lyd som var i stand til å oppnå kommersiell suksess utenfor undergrunns house miljøet Produksjonene hans brukte mye eksempler som blandet soundet fra klassisk disco, Chicago-lyden og elementer fra hiphop.

Terry begynte på 1980-tallet som disckjockey på fester i New York, og spilte Italo-diskotek og hip-hop - deretter house music, da den kom på midten av 80-tallet. Han debuterte som Masters at Work med "Alright Alright" (1987), og en redigering fra dette ble deretter inkludert i Chicago House avantgarde-samlingen Jackmaster 1 (1987, DJ International / Westside UK).

Mye av Terrys tidlige arbeid på slutten av 1980-tallet regnes som en milepæl i utviklingen av house- og ravemusikk.[trenger referanse] Han var ansvarlig for å gi ut to av house-sjangerens mest respekterte crossover-remixer: «I'll House You» av Jungle Brothers (slutten av 1988) og «Missing» av Everything but the Girl som en nyutgivelse i oktober 1995. Musikken hans var en pådriver innen "Acid-House" -scenen i Storbritannia, med spor som «Back to the Beat», «Can you Party», «A Day in the Life», «Weekend», «Party People», «Yeah, Buddy», og «Dreams of Santa-Anna», ble utgitt under flere aliaser, inkludert The Todd Terry Project, Royal House, Black Riot, Swan Lake og Orange Lemon.

Terrys spor på midten av 90-tallet inkluderte «Something Goin' On» og «Keep on Jumpin'», som var topp 10-hits i Storbritannia, begge med vokal av Jocelyn Brown og Martha Wash.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6fb86kf, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]