Tinie Tempah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tinie Tempah
Tinie Tempah January 2014.jpg
FødtPatrick Chukwuemeka Okogwu
7. nov. 1988[1]Rediger på Wikidata (34 år)
PlumsteadRediger på Wikidata
Beskjeftigelse RapperRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
UtmerkelserBrit Award for British Breakthrough Act (2011)

Patrick Junior Chukwuem Okogwu (født 7. november 1988), bedre kjent under navnet Tinie Tempah, er en prisvinnende engelsk rapper fra Plumstead i Øst-London. Hans debutalbum, Disc-Overy, debuterte som nummer en på de engelske platelistene den 10. oktober 2010, og ble fulgt opp av nummer-en singlene «Pass Out» og «Written in the Stars».

Karrierehistorie[rediger | rediger kilde]

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

I 2006 fikk Tempah mye spilletid på den engelske musikkanalen Channel U med sangen «Wifey Riddim», og i 2007 samarbeidet han med artistene Agent X og Ultra på en av deres sanger. Sangen fikk tittelen «Perfect GCD Hood Economics Room 147». Han dro på turné med Chipmunk i februar 2009.

Da agenten og musikkonsulenten Jade Richardson så Tempah spille på Wireless Festival i 2009, ringte hun Parlophone Records-presidenten Miles Leonard og sa: «Du må sjekke ut denne gutten Tinie Tempah. Han kom rundt lunsjtider og det var rundt 1000 ungdommer som skrek etter han. Han har kun utgitt en selvstendig plate og han har en stor fanskare».[trenger referanse] Nathan Thompson besøkte Tinie og hans manager Dumi i deres studio et par uker etterpå, og var mektig imponert over hva de allerede hadde gjort for å utvikle Tempahs karriere, og hans ambisjoner rundt sin egen fremtid.

Tempah kunngjorde at han hadde signert for Parlophone i oktober 2009 ved å kjøre en konkurranse på sin blog, hvor vinneren ble invitert på lunsj på Claridges for å feire avtalen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 469521[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.