Time Team

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Time Team
orig. Time Team
Time Team
Fra venstre: Tony Robinson, Mick Aston og Guy de la Bédoyère på settet til Time Team i 2007.
Generell informasjon
Sjanger Dokumentar
Sesonger 20
Episoder 275[n 1]
(pr. 24. februar 2013)
Sending
Periode 16. januar 1994Pågående
Kanal Channel 4, Discovery Channel
Annen informasjon
Språk Engelsk
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside

Time Team er en britisk dokumentarserie laget av Channel 4 som viser arkeologiske utgravninger. De fleste utgravningene er foretatt i Storbritannia, og går over tre dager, men det er også laget noen spesialepisoder med lengre utgravninger og prosjekter i andre land. Første sesong ble vist i 1994, og det er pr. 2011 spilt inn atten sesonger. Programmet presenteres av Tony Robinson, også kjent som Baldrick i den engelske komiserien Blackadder.

Fra og med 2009 blir det også produsert en amerikansk versjon, Time Team America, for TV-kanalen PBS.[1]

Serien viser en gruppe arkeologer, vanligvis ledet av Mick Aston eller Francis Pryor, som samles på stedet hvor de skal filme episoden, diskuterer fremgangsmåten og utfører utgravning og andre undersøkelser. Stedet er i mange tilfeller foreslått av en seer med lokalkunnskap, eller det er et sted som har blitt gravet ut tidligere hvor nye metoder kan avsløre mer av stedets historie. Så mye som mulig blir kartlagt i løpet av tre dager, og det legges ofte opp til at lokale arkeologer kan fortsette arbeidet.

Deltagere[rediger | rediger kilde]

Deltagerne varierer fra episode til episode, avhengig av hva slags funnsted som skal undersøkes og hvem som er tilgjengelige.

Blant de som hyppigst deltar i teamet er:

Eksperter innen spesielle disipliner blir ofte invitert, blant annet Margaret Cox som undersøker menneskelige levninger, mosaikkeksperten David S. Neal og andre. Mange lokale historikere og arkeologer deltar også med sin lokalkunnskap.

Det er også en gruppe yngre arkeologer som har deltatt regelmessig, blant annet Katie Hirst, Jenni Butterworth, Brigid Gallagher, Matt Williams, Rakshe Dave og Alice Roberts.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dette antallet inkluderer alle episoder og spesialprogramer

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Time Team America - About Time Team» (engelsk). Besøkt 16. august 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]