Time Team

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Time Team
TimeTeam2007.jpg
Fra venstre: Tony Robinson, Mick Aston og Guy de la Bédoyère på settet til Time Team i 2007.
Generell informasjon
SjangerDokumentar
Prod.landBritisk
Introduksjonsår1994
Sesonger20
Episoder280
Lengde47 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Programleder(e)Tony Robinson
Sending
Periode16. jan. 199424. mars 2013
TV-kanalChannel 4
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3 / 16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Time Team er en britisk dokumentarserie om arkeologi som gikk på Channel 4 fra 1994 til 2013. De fleste utgravningene i serien er foretatt i Storbritannia, og går over tre dager, men det er også laget noen spesialepisoder med lengre utgravninger og prosjekter i andre land. Programmet presenteres av Tony Robinson (også kjent fra rollen som Baldrick i den engelske komiserien Sorte Orm).

Serien viser en gruppe arkeologer, vanligvis ledet av Mick Aston eller Francis Pryor, som samles på stedet hvor de skal filme episoden, diskuterer fremgangsmåten og utfører utgravning og andre undersøkelser. Stedet er i mange tilfeller foreslått av en seer med lokalkunnskap, eller det er et sted som har blitt gravet ut tidligere hvor nye metoder kan avsløre mer av stedets historie. Så mye som mulig blir kartlagt i løpet av tre dager, og det legges ofte opp til at lokale arkeologer kan fortsette arbeidet.

Serien ble avsluttet i 2013, men noen spesialepisoder ble også sendt i 2014.

En en amerikansk versjon, Time Team America, ble sendt PBS fra 2009.[1]

Deltagere[rediger | rediger kilde]

Deltagerne varierer fra episode til episode, avhengig av hva slags funnsted som skal undersøkes og hvem som er tilgjengelige.

Blant de som hyppigst deltar i teamet er:

Eksperter innen spesielle disipliner blir ofte invitert, blant annet Margaret Cox som undersøker menneskelige levninger, mosaikkeksperten David S. Neal og andre. Mange lokale historikere og arkeologer deltar også med sin lokalkunnskap.

Det er også en gruppe yngre arkeologer som har deltatt regelmessig, blant annet Katie Hirst, Jenni Butterworth, Brigid Gallagher, Matt Williams, Rakshe Dave og Alice Roberts.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Time Team America - About Time Team» (engelsk). Besøkt 16. august 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]