Hopp til innhold

Tigerland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tigerland
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 15. juni 2000
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde101 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJoel Schumacher
ProdusentArnon Milchan
Beau Flynn
ManusforfatterMichael McGruther
Foran kamera
MedvirkendeColin Farrell
Matthew Davis
Clifton Collins, Jr.
Shea Whigham
Cole Hauser
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Tigerland er en amerikansk krigsfilm fra 2000, regissert av Joel Schumacher. Hovedrollen spilles av Colin Farrell i rollen menig Roland Bozz, og handlingen foregår i en treningsleir for soldater som skal sendes til Vietnamkrigen. Tigerland var navnet på en amerikansk militær treningsleir på 1960-tallet og 1970-tallet i Louisiana, og er siste stopp for infanteri på vei til Vietnam.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I september 1971 blir Roland Bozz (Colin Farrell) - en ustyrlig soldat uten respekt for autoriteter – sendt til Fort Polk. Han blir raskt venn med to andre rekrutter, Paxton og Milter. Han møter sin nye kommanderende offiser Saunders, og blir etterhvert utnevnt til troppsleder. En annen menig, Wilson, plager Miter og Bozz. Under en øvelse prøver Wilson å skyte Bozz med en pistol. Men den er defekt, og han overlever. Bozz ønsker Wilson ut av hæren, og Saunders sier at han skal ta hånd om det. De blir sendt til Tigerland, et område utformet som en liten kopi av Vietnam.

Men Wilson blir bare omplassert, og forteller Bozz at han vil drepe ham uansett hva det tar. Bozz planlegger å stikke til Mexico. Men menig Johnson forteller at hvis Bozz stikker av, så kommer han til å gå etter Paxton og dermed kommer Bozz til å være ansvarlig for vennens død. Under en øvelse bytter Wilson til ekte ammunisjon. Bozz skyter tilbake med blanke skudd, og skader Paxton i øyet. Hele troppen blir sendt til Vietnam, bortsett fra Paxton som slipper på grunn av øye-skade. En epilog sier at Paxton aldri fant ut hva som skjedde med Bozz eller de andre i troppen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]