Three Mile Island kjernekraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Foto av kjernekraftverket.

Three Mile Island kjernekraftverk er et kjernekraftverk som produserer elektrisk kraft ved bredden av Susquehanna River, i Londonderry Township i Dauphin County, sør for byen Harrisburg, i det sentraløstlige Pennsylvania i USA. Stedets navn kommer av at øya i Susquehanna-elva ligger 3 engelske mil nedover fra småbyen Middletown.

Dette kjernekraftverket var åsted for en alvorlig reaktorulykke 28. mars 1979, da reaktor nummer 2 gjennomgikk en delvis nedsmelting. Ulykken førte til permanent stenging av reaktoren, store protester mot atomkraft i mange land, og strengere regler for nye reaktorer i USA.

Kjernekraftverkets nåværende to reaktorer ble godkjent for igangsetting i 1974 og 1978, sistnevnte etter åtte års bygging og bare ett år før dens alvorlige ulykke. Installert maksimal effekt i 2009 er brutto 837 MW gjennom reaktor nummer 1,[1] og årsproduksjonen i 2007 var på om lag 6,65 TWh elektrisk kraft.

Anlegget eies av Exelon Nuclear. Det har en reaktor som er i operativ drift, mens reaktor nummer 2 (959 MW) er stengt. Etter dagens konsesjoner skal reaktorens produksjon opphøre i 2014.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ IAEA Arkivert 3. februar 2012 hos Wayback Machine. – faktaark om kjernekraftverket.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • IAEA – faktaark om kjernekraftverket.
energistubbDenne energirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.