Thor Hals

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thor Hals
Født8. aug. 1967Rediger på Wikidata (55 år)
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Embete
  • Ordfører i Askim (2011–2019) Rediger på Wikidata
Parti HøyreRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Thor Reidar Hals (født 8. august 1967) var ordfører i Askim for Høyre.

Hals ble etter kommunevalget 2011 valgt gjennom et samarbeid med KrF, FrP og Senterpartiet.[1][2] Han ble gjenvalgt som ordfører etter kommunevalget i 2015. Thor Hals ble Askim kommune sin siste ordfører. I Hals sin Ordførerperiode var det mye fokus på byutvikling, og gjøre sentrum mer attraktivt. Det ble bygget ny stor ungdomsskole og han var med på å sikre et nytt regionalt Helsehus i bygget som tidligere huset Askim sykehus. Det ble vedtatt mange store områdereguleringer, som har gitt grobunn for relativ sterk vekst i byen Askim.

Fra og med kommune- og fylkestingsvalget i 2019 var det valg på den nye storkommunen Indre Østfold kommune. Kommunen består av tidl. Askim, Trøgstad, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg kommuner.

Thor Hals var leder i Fellesnemnda, som hadde ansvaret å forberede sammenslåingen av Askim, Eidsberg, Spydeberg, Hobøl og Trøgstad kommuner. Fellesnemnda fungerte fra sommeren 2017 til konstitueringen av det nye kommunestyret i Indre Østfold kommune i oktober 2019.

Thor Hals stilte ikke til valg som ordfører i 2019 til den nye storkommunen Indre Østfold kommune.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK (20. september 2011). «Det blir borgerlig styre i Askim». Besøkt 20. oktober 2011. 
  2. ^ Nordli, Sebastian (14. september 2011). «Erik Unaas blir ordfører i Eidsberg». NRK. Besøkt 12. desember 2020. «Det blir også et ordførerskifte i Askim. Høyre har valgt å gå bort fra intensjonsavtalen de hadde med Arbeiderpartiet. Thor Hals blir den nye ordføreren i kommunen, mens nåværende ordfører Trygve Westgård blir skjøvet ut i kulda.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Trygve Westgård 
Askims ordfører
(2011–-)
Etterfølger:
 - 
Society.svgDenne biografien om en politiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.