Thomas Cooke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Cooke
Født22. aug. 1885Rediger på Wikidata
St. Louis
Død15. juli 1964Rediger på Wikidata (78 år)
Denver
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Thomas Joseph Cooke (født 22. august 1885 i St. Louis i Missouri, død 15. juli 1964 i New Rochelle i New York) var en amerikansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1904 i St. Louis.

Cooke vant en olympisk bronsemedalje i fotball under OL 1904 i St. Louis. Han var med på det amerikanske laget St. Rose Parish, som kom på tredjeplass i fotballturneringen bak det canadiske laget Galt Football Club og Christian Brothers College fra USA. St. Rose Parish tapte første kampen med 0-4 til det canadiske laget som også vant over det andre amerikanske laget, Christian Brothers, med 7-0 og ble olympiske mestere i fotball.

De amerikanske lagene St. Rose Parish og Christian Brothers College spilte siden tre kamper innen de kunne kåre en sølvvinner. De to første kampene endte 0-0 og den tredje kampen vant Christian Brothers College med 2-0. Det var kun tre lag som deltok i fotballturneringen som ble gjennomført 16. til 23. november 1904. Cooke ble skadet i den første kampen, han brakk benet, mot Galt Football Club. Hans eldre bror George var også med på laget.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]