The Web of Deceit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Web of Deceit
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde1 time
Bak kamera
RegiEdwin Carewe Rediger dette på Wikidata
ManusFinis Fox, Coolidge Streeter Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeDolores Cassinelli, Hugh Cameron, Lettie Ford Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)18. januar 1920 (USA)
Eksterne lenker

The Web of Deceit er en amerikansk drama-stumfilm fra 1920, regissert av Edwin Carewe og med Dolores Cassinelli i hovedrollen.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Wanda Hubbard lever et liv med kriminalitet i storbyen, samtidig som moren og søsteren hennes Lucille lever en fredelig tilværelse på landsbygda. En dag, mens de raner pengeskapet til major Andrew Clark, blir Wanda og partneren hennes Red Smith pågrepet. Men begge to klarer snart å stikke av. Wanda flykter hjem til moren sin, og Red blir kort tid senere sendt til Arizona. I mellomtiden dør Mrs. Hubbard som et resultat av et fall, og innrømmer på dødsleiet overfor Wanda at Lucille egentlig var datteren til svogeren hennes - den velstående major Clark.

Etter begravelsen bestemmer Wanda seg for å posere som Clarks datter, og reiser til New York hvor hun blir tatt hånd om av Clark og hans protesjé Roger Burney - som hun snart forelsker seg i. Senere kommer Lucille til New York og vinner Rogers kjærlighet, noe som gjør Wanda sinnssykt misunnelig. Dette driver henne snart til å ødelegge et portrett av Clarks avdøde kone. Men Red Smith dukker opp igjen kort tid senere, og han truer med å avsløre Wandas bedrag. I den påfølgende konfrontasjonen blir Wanda myrdet, og den sårede Red innrømmer endelig hele sannheten om Lucilles virkelige foreldre. Clark ønsker den virkelige datteren sin velkommen. Så Lucille vinner både en far, og Roger som sin kjæreste.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Web of Deceit (1920)». letterboxd.com (engelsk). Besøkt 18. juni 2023. 
  2. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 18. juni 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]