The Violin Maker of Cremona

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Violin Maker of Cremona
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1909
NasjonalitetUSA
Lengde10 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiD. W. Griffith Rediger dette på Wikidata
ManusFrank E. Woods Rediger dette på Wikidata
FotoBilly Bitzer Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMary Pickford, Owen Moore, Harry Solter, Marion Leonard, Charles Avery, Clara T. Bracy, John R. Cumpson, Arthur V. Johnson, Violet Mersereau, Anthony O'Sullivan, Mack Sennett Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapBiograph Company Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Biograph Company
Premiere(r)1909
Eksterne lenker

The Violin Maker of Cremona er en amerikansk stumfilm fra 1909, regissert av D. W. Griffith.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I den lille italienske byen Cremona bodde Taddeo Ferrari, en fiolin-maker og student under Andrea Amati - den mest kjente fiolin-makeren i verden. Ferraris vakre datter, Giannina, ble elsket av en av lærlingene hans: Sandro. Filippo, en forkrøplet tenåring og fiolin-maker i Cremona, elsket også denne unge kvinnen. Men når han innser sin egen uattraktivhet på grunn av sin misdannelse, glir han inn i håpløshet og resignasjon. En gang i året deles det ut en pris, som består av et dyrebart kjede av gull, til den personen som har produsert den aller beste fiolinen - og alle lærlingene streber selvfølgelig etter å vinne denne premien.

Men ved denne anledningen skal imidlertid Gianninas hånd gis bort til den mest dyktige håndverkeren, og dette får de unge mennene til å gjøre ekstra anstrengelser for å vinne. Men Sandro er klar over det sjeldne talentet til Filippo, og føler seg sikker på at Filippos fantastiske ferdigheter kommer til å vinne kjæresten hans fra ham. Knust og fortvilet oppsøker han Giannina, og forteller henne hvor redd han er for å miste henne. Mens de er opptatt med dette, blir de overhørt av Filippo som bare ønsker å gjøre Giannina lykkelig.

Filippo forstår at Giannina sannsynligvis aldri kommer til å bli lykkelig sammen med ham, og bytter om sitt eget instrument og legger det i Sandros boks. Han tar også med seg Sandros fiolin, og legger denne i sin egen boks. Men Sandro forpurrer imidlertid Filippos gode intensjoner ved å bytte ut instrumentene deres en gang til, uten å vite hva Filippo allerede hadde funnet på. Dermed forstyrrer Sandro den planlagte godheten til krøplingen, rett før premie-utdelingen over hvilken fiolin som er aller best.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Herbert Prior som Taddeo Ferrari.
  • Mary Pickford som Giannina - Taddeos datter.
  • Owen Moore som Sandro.
  • David Miles som Filippo - en krøpling.
  • Harry Solter som en dommer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Violin Maker of Cremona
  2. ^ Alan Goble. The Complete Index to Literary Sources in Film

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]